Tweede spoor traject

13 november 2018

Posted in Nieuws

Ziekte of arbeidsongeschiktheid zijn niet de meest prettige situaties. Wanneer u deze periode toch doormaakt en toch wilt terugkeren in het arbeidsproces, dan komt u in een tweede spoor traject terecht. Dit is een re-integratie traject waarbij u begeleid wordt in uw werk bij uw nieuwe werkgever. U heeft al te maken met een periode van veranderingen en dat maakt het nog pittiger om uw nieuwe werk op te pakken. Met behulp van goede coaching wordt u door dit traject begeleid. Hoewel u wellicht blij bent met uw nieuwe werk en werkgever, blijft het pittig dat u deze nieuwe weg in heeft moeten slaan. Het liefst blijven we allemaal gezond en kunnen we onze loopbaan vervolgen zoals we in ons hoofd hebben. De coaching bij een tweede spoor traject helpt u ook om te gaan met de weg in uw leven die u zelf niet voor ogen had. PDCA Training, Coaching & Advies is gespecialiseerd in het bijstaan van mensen die onder nieuwe gezondheidsomstandigheden een nieuwe werkgever nodig hebben. Hoewel er wellicht eigenschappen van u veranderd zijn, zijn er vast kwaliteiten die zeer nuttig kunnen zijn voor de arbeidsmarkt. PDCA helpt u daarbij en vormt voor u een tweede spoor traject waarmee u uw leven vorm gaat geven.

Re-integreren met het tweede spoor traject

PDCA gaat graag voor u zoeken naar nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Zij geloven erin dat er voor iedereen een passende baan is te vinden. Graag gaan zij met u in gesprek. Niet alleen om een nieuwe baan voor u te vinden, maar ook om u te coachen en te adviseren in deze nieuwe weg. Zij beseffen dat u een moeilijke periode doormaakt, waarbij u voor onverwachte keuzes komt te staan. Des te meer redenen om met u erachter te komen welke kwaliteiten u te bieden heeft voor werkgevers. Naast hun persoonlijke betrokkenheid bij u, zijn zij ook betrokken bij diverse bedrijven. Zo zijn zij op de hoogte van de vacatures die beschikbaar zijn en welke mensen daarvoor gezocht worden. Dankzij deze aanpak van PDCA kunnen zij de geschikte mensen plaatsen bij de bedrijven die gebaat zijn bij iemand met uw kwaliteiten. Het is te begrijpen dat deze verandering toch ingrijpend is, hoe positief het ook is dat u toch een plek heeft kunnen bemachtigen binnen een organisatie. Om deze plek te behouden geven zij ook trainingen. Dit sluit aan bij het tweede spoor traject en bij de impact die dergelijke veranderingen met zich mee brengen.

Personal training en advies

Het tweede spoor traject eindigt zeker niet als u geplaatst bent bij een bedrijf. PDCA blijft voor u beschikbaar gedurende uw werkzaamheden om u hierin te begeleiden. Zo zijn zij in de volgende vormen actief:

  • Arbo advies
  • Loopbaanadvies
  • Loopbaancoach
  • Loopbaanbegeleiding
  • Personal training

Hoewel het lijkt alsof alle gebieden met elkaar te maken hebben, is niets minder waar. Zo kan de ene persoon meer baat hebben bij een advies omtrent hun arbo-omstandigheden. Zodat de werksituatie op de werkvloer beter is afgestemd bij de lichamelijke behoeften. Een andere persoon is zo verward door alle veranderingen, dat een personal training kan helpen om toch weer zekerder te worden in het werk. Met een loopbaanadvies kan bekeken worden welke baan geschikt is. Als loopbaancoach kan een PDCA nog dieper op onderzoek hoe u uw carrière toch vorm kan geven. Dit gaat nog iets verder dan advisering. Wanneer u ondanks ziekte of arbeidsongeschiktheid toch graag een rol wilt hebben op de arbeidsmarkt, dan kan PDCA hierbij helpen met een tweede spoor traject. Lees op pdcatraining.nl meer over hun diensten en inzet om met een tweede spoor traject weer uw sterke kwaliteiten naar boven te halen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn