SOCMINT training bij de International Anti Crime Academy

21 september 2018

Posted in Coaching en Workshops

We hebben heden ten dagen te maken met een nieuw soort criminaliteit. Dan heb ik het over het soort criminaliteit dat het digitale platform gebruikt om illegale praktijken te verrichten. Dat maakt dat het steeds belangrijker is geworden dat we onszelf beschermen tegen deze criminaliteit. We moeten er voor zorgen dat we ons bewust zijn van de gevaren van het internet en dat kan door het volgen van een SOCMINT Training bij anti-crime-academy.com. Een SOCMINT training richt zich in het bijzonder op de bronnen die afkomstig zijn van sociale media kanalen. Er worden door iedereen, ook door jou en mij, namelijk grote hoeveelheden informatie online geplaatst. Vaak denken we daar niet over na, en plaatsen we zonder het te beseffen, informatie online die toch gevoelig is. Om maar een voorbeeld te noemen. Veel ouders plaatsen foto´s van hun kleine kinderen online, terwijl het toch wel degelijk bekend is dat deze foto´s kunnen worden misbruikt voor andere kanalen op het dark web. Helaas is het tegenwoordig niet meer verstandig om klakkeloos informatie online te plaatsen, maar toch is dat wel iets wat veel mensen doen. Tijdens een SOCMINT training worden studenten opgeleid om om te gaan met bronnen die in het bijzonder afkomstig zijn van sociale media kanalen. Het zijn namelijk vaak juist deze bronnen waar we nuttige en bruikbare informatie kunnen verzamelen die er voor kan zorgen dat we criminelen opsporen en op den duur in staat zijn om bepaalde activiteiten te kunnen monitoren. Sociale media hebben een grote invloed op ons leven. Voor de meeste mensen in het een platform waarop we communiceren met anderen, maar ook voor beveiligingsprofessionals heeft deze realiteit een hoop veranderd. Dit maakt dat een SOCMINT training voor instanties een belangrijke stap kan zijn. Een aantal zaken die worden onderwezen bij deze SOCMINT training zijn:

  • Het verwijderen van ongewenste publicaties van het internet
  • Het opsporen van ongewenst of verdacht gedrag online
  • Het monitoren en rapporteren van belangrijke en verdachte bronnen

SOCMINT training: Social Media Intelligence

Zoals gezegd richt de SOCMINT training van de International Anti Crime academy zich in het bijzonder op het verzamelen van waardevolle bronnen van sociale media kanalen. Informatie kan worden vergaard in diverse vormen. Tegenwoordig wordt er online gebruik gemaakt van een veelheid aan media zoals beeld, geluid en tekst. Dit soort bronnen kunnen allemaal van waarde zijn, mits op de juiste manier verzameld en geselecteerd. Om dat te leren volgen studenten een SOCMINT training. Ter preventie kunnen instellingen een expert opleiden om schade aan het bedrijf te voorkomen. Het is zorgwekkend om te ontdekken hoe makkelijk het is om tegenwoordig informatie te verzamelen van het internet die bedrijven of personen grote schade aan kan richten. Het is dan ook bepaald niet onverstandig om te investeren in een SOCMIMT training en te werken aan de veiligheid van de organisatie.

Toegankelijkheid van sociale media bronnen is groot

De reden dat sociale media als openbare bron van informatie een groot gevaar kan vormen, is dat deze media relatief makkelijk kunnen worden gehackt. Wanneer criminelen dus gericht aan de slag gaan, is het vaak niet al te moeilijk om aan gevoelige informatie te komen. De SOCMINT training draagt in brede zin bij aan een veiliger online landschap en daarom is het dan ook een belangrijke training die veel schade kan voorkomen bij bedrijven. Voor meer informatie over de SOCMINT training of een van de andere trainingen, bekijk eens onze website of neem contact op met een van onze medewerkers. We helpen je graag verder en kunnen je alles vertellen over de relevantie van ons aanbod.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn