Cursus Excel voor werk

28 september 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Bij de verschillende banen die ik heb gehad, heb ik altijd veel met Excel gewerkt. Ik had wel met Excel op school gewerkt, maar daar gebruikten we het programma niet zo vaak. Bij mijn eerste baan gebruikte ik Excel om veel berekeningen te maken voor de voorraden. Ik gebruikte de stand van de voorraad van de afgelopen periode en maakte daarmee berekeningen om in te schatten of we nieuwe artikelen moesten bestellen. Elke week maakte ik deze berekeningen en ik nam contact op met de leveranciers als we nieuwe artikelen nodig hadden. Ik leerde daar veel handige trucjes en begon met macro’s te werken. Na die baan ben ik op bij een projectafdeling gaan werken van een groot bedrijf. Ik werkte daar veel met de verschillende databases en gebruikte Excel dagelijks. Ik maakte verslagen met het programma, of haalde data uit de database die we daarna aanpasten en de data werd daarna vaak weer naar de database geüpload. Ik vond het altijd er leuk om Excel te werken en veel van mijn teamleden kwamen naar mij toe met hun vragen over het programma. Ik had nooit een cursus Excel gevolgd, maar had wel veel interesse in het programma. Daardoor was ik vaak dingen aan het opzoeken en probeerde ik nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Ik had mijn baas wel eens om een cursus Excel gevraagd, maar daar was nooit budget, of tijd voor. Ik wilde graag nog meer nieuwe dingen leren en vond het jammer dat het niet mogelijk was om een cursus Excel te volgen. Ik werkte dagelijks met het programma, het beter onder de knie krijgen zou veel voordelen hebben gehad.  

Cursus Excel bij vandijkcomputeropleidingen.nl

Na een paar jaar ging ik naar een andere afdeling en daar werk ik nu. Ik werd gevraagd voor deze functie omdat ze iemand nodig hadden die veel ervaring met Excel had. Ook hier moet ik weer dagelijks met het programma werken. Ik vertelde ze dat ik graag naar hun afdeling wilde verhuizen, maar wel onder een voorwaarde, ik wilde een cursus Excel volgen. Gelukkig vonden ze dat geen probleem en ze begrepen waarom ik dat wilde. Ze zeiden dat ik zelf een cursus Excel kon uitzoeken, maar dat het wel binnen het budget moest passen. Op internet zocht ik naar een aantal verschillende cursussen en kwam uit bij vandijkcomputeropleidingen.nl. Hier zag ik dat ze ook cursussen voor gevorderde gebruikers aanboden. Mijn nieuwe baas keurde mijn keuze goed en ik schreef mij in voor de eerst volgende datum.

Ik kan de kennis meteen toepassen

De cursus Excel die ik gevolgd had bij vandijkcomputeropleidingen was erg leerzaam. We zaten met een klein groepje, waardoor we veel tijd konden besteden aan onze vragen en problemen. Ik merkte dat ik al veel wist, maar zag dat ik ook veel nieuwe dingen geleerd heb. De cursus was erg gericht op de praktijk. Ik vond dat fijn, want ik zag meteen hoe ik de nieuwe methodes kon gebruiken. Ik had meteen al een aantal problemen in mijn hoofd die ik kon oplossen met de nieuwe dingen die ik geleerd had. De docent gaf op een rustige manier uitleg, waardoor het gemakkelijk te volgen was. Je kon zien dat hij veel kennis en ervaring had met het programma, hij kon alles duidelijk uitleggen.

  • Er zijn cursussen voor beginners tot gevorderden
  • De lesstof is gericht op de praktijk en daardoor direct toepasbaar
  • De leraar gaf op een duidelijke en rustige manier uitleg
  • Door de kleine groepen is er ruimte om veel vragen te stellen en problemen op te lossen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn