Huishoudelijke hulp voor mijn moeder

2 oktober 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Mijn moeder is al behoorlijk op leeftijd, maar woont nog steeds op zichzelf. Ze moet er niet aan denken om in een bejaardenhuis te wonen, maar misschien is dat in de toekomst toch nodig. De laatste vier jaar woont ze alleen sinds mijn vader is overleden. Mijn vader had zijn laatste jaren veel verzorging nodig en veel daarvan nam mijn moeder het grootste gedeelte op zich. Destijds kwam ik elke week twee keer langs om met de verzorging te helpen, maar de rest deed mijn moeder allemaal zelf. Mijn vader was erg slecht te been en een groot gedeelte van de dag kon hij alleen maar zitten, of liggen. Ik merk dat mijn moeder nu ook moeite heeft met een aantal dingen, maar helaas heb ik nu veel minder tijd om te helpen. Mijn vriendin en ik hebben een paar maanden geleden een tweeling gekregen en daardoor hebben we weinig tijd over. Ik ga nog steeds elke week langs, maar dat is niet voldoende. Ik help vaak met de boodschappen, of enkele klusjes in huis. Mijn moeder kan nog het een en ander zelf, maar ik wil bijvoorbeeld niet dat ze een trappetje opklimt. Ze was twee maanden geleden gevallen van het trappetje en voor dat soort dingen heeft ze huishoudelijke hulp nodig. Gelukkig was ze niet ernstig gevallen, maar ik liever niet dat ze het trappetje gebruikt om de ramen te lappen. Met een aantal uren huishoudelijke hulp in de maand zou mijn moeder de rest zelf kunnen doen. In eerste instantie was mijn moeder niet blij met mijn voorstel over de huishoudelijke hulp, maar gelukkig draaide ze snel bij. Ze merkt ook dat ze niet meer alles zelf kan en een hulp elke maand kan de klussen doen die voor haar moeilijk zijn.    

Huishoudelijke hulp helpt veel

Samen met mijn vriendin ging ik op zoek naar huishoudelijke hulp en we kwamen uit bij https://iemand.nl/huishoudelijke-hulp.html. Ik vond het fijn dat we hier voor een keertje het konden uitproberen voordat we ergens aan vast zaten. De tarieven vielen mij ook erg mee en we konden zelf aangeven wanneer iemand langs kon komen. Ik wilde er graag de eerste keer bij zijn, want dan kon ik zien of alles goed ging en duidelijk aangeven waarbij mijn moeder hulp nodig had. Zoals afgesproken stond de huishoudelijke hulp netjes voor de deur. Ik gaf aan waarbij ik graag wilde dat er geholpen werd en de hulp ging aan de slag. Het was een erg vriendelijke vrouw, die hard werkte om alles af te krijgen. Wij hadden haar ingeboekt voor 2,5 uur en binnen deze tijd was ze klaar met alle taken, ze had zelfs tijd over om nog het een en ander schoon te maken. Mijn moeder en ik waren erg blij met de extra hulp. Ze werkte hard door en maakte goed schoon.   

Maandelijks hulp

Na de eerste keer hebben mijn moeder en ik besloten om maandelijks huishoudelijke hulp langs te laten komen. We hebben een lijstje gemaakt van de taken die de hulp op kan pakken en de rest kan mijn moeder zelf. Op deze manier kan mijn moeder zelfstandig blijven wonen, zonder dat ze klussen hoeft te doen die lastig voor haar zijn. Voor mij is het fijn om te weten dat mijn moeder niet meer op een trappetje klimt en dat overlaat aan de huishoudelijke hulp. Een huishoudelijke hulp via iemand.nl is een aanrader voor veel mensen

  • Het is mogelijk om eenmalig hulp in te schakelen
  • Je krijgt korting bij terugkerende hulp
  • Je kan zelf aangeven wanneer iemand langskomt
  • De prijs is erg voordelig
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn