Bosch 18v accu vervangen

8 oktober 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ik heb al mijn gereedschap van Bosch en dat vind ik een erg prettig merk om mee te werken. Ik heb er al jaren plezier mee en gebruik het veelvuldig om thuis of bij mijn kinderen te klussen. Laatst echter wilde mijn kleinzoon op zijn kamer een aantal dingen aangepast hebben en toen merkte ik toch wel dat de accu begon te haperen. Hij ging ook al een tijdje mee, dus ik ben toen meteen naar accu-machine.nl gegaan, want ik heb in het verleden al eerder bij Accu-Machine wat gekocht en dat is mij toen erg goed bevallen.

Aanschaf van de Bosch 18v accu

Omdat ik de website van Accu-Machine.nl al kende ben ik bekend met de webshop. Ik vind dat erg prettig werken, want:

 • Je kunt selecteren op merk
 • De types staan duidelijk aangegeven
 • Van alle accu’s staat aangegeven voor welke serienummers ze zijn
 • Snelle levering
 • Gunstige prijzen
 • Goede klantenservice

Kortom, deze keer was ik ervan overtuigd dat ik snel weer in het bezit zou zijn van een Bosch 18v accu die mijn apparaten weer tot leven konden wekken. Ik had de Bosch 18v accu al snel gevonden en kreeg toen een pop-up met een voordeel dat als ik er twee tegelijk zou bestellen ik geen verzendkosten zou hebben. Nou heb ik zoveel gereedschap dat het mij eigenlijk wel goed uit zou komen om nog een extra accu erbij te hebben. Is er één leeg, dan heb je altijd een andere en werk je met twee verschillende apparaten, dan hoef je niet steeds te wisselen. De keuze was dus snel gemaakt en dat voordeel was voor mij. Erg attent van Accu-Machine.nl. Gelukkig waren de accu’s op voorraad en was de levertijd nog steeds 1 tot 3 werkdagen. Dat was voor mij verder geen probleem, ik wist dat ik snel de Bosch 18v accu in huis zou hebben. Alle twee zelfs. Daarnaast vind ik het een prettig idee dat ik ook gewoon een Bosch 18v accu hier heb kunnen bestellen. Ik weet niet of het mijn gevoel is, maar ik heb het idee dat een Bosch machine beter werkt met een Bosch 18v accu erin. De accu’s hebben 12 maanden garantie en mogen na 30 dagen retour als het toch niet helemaal pas is, dus je hebt bij deze webshop van Accu-Machine.nl eigenlijk niets te verliezen. Dat is wel een prettig gevoel.

Een tweede acculader

Ik had dus mijn bestelling al klaar staan om te verzenden zodat ik snel mijn Bosch 18v accu in huis zou hebben, toen mijn oog viel op het menu voor acculaders. Daar kon ik er eigenlijk ook wel één van gebruiken. De selectie is net zo makkelijk als bij de Bosch 18v accu, want ik hoefde nu ook alleen maar bij het merk te kijken. Ik selecteerde Bosch en kwam tot de ontdekking dat er een Bosch acculader is waar vele apparaten op kunnen worden aangesloten. Dit is de Bosch AL2425DV lader en ook deze was gunstig geprijsd en op voorraad. Ik scrolde even naar beneden en zag dat de lader behalve de Bosch 18v accu ook geschikt is voor de accu’s van:

 • 7,2v
 • 9,6v
 • 12v
 • 14,4v
 • 24v

Ik zou deze lader dus ook kunnen gebruiken voor mijn apparaten met een accu die een ander voltage hebben dan mijn Bosch 18v accu. Deze bestelde ik gelijk mee, want hiermee kan ik naast mijn huidige lader dus meerdere apparaten opladen. We hebben vier kinderen die allemaal uit huis zijn en als ik er niet zelf aan het klussen ben, dan willen ze mijn gereedschap vaak wel eens komen lenen. Zo zit ik in ieder geval zelf nooit meer zonder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn