Kozijnen vervangen

30 november 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Heb jij al wel eens de kozijnen vervangen in jouw woning? Dit is een klus die je natuurlijk niet zomaar even uit laat voeren, er komt immers nog wel heel wat bij kijken! Toch kan het zeker de moeite waard zijn om dit te laten doen. Het is alleen even de vraag: welk moment kies je hier nu voor? Als jouw koude exemplaren aan het rotten zijn of sterk verouderd zijn, dan is het duidelijk dat kozijnen vervangen een logische keus is. Maar niet alleen als ze echt aan vervanging toe zijn kun je hier voor kiezen, je kunt dit ook laten doen omdat je een andere glassoort in jouw ramen wilt hebben. Bijvoorbeeld een soort die veel beter isolerend werkt dan het glas dat je er nu in hebt zitten of een soort die dik en sterk is en daardoor meer veiligheid biedt tegen inbraken. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om hiervoor te kiezen. Wat in ieder geval zeker is, is dat het altijd een goede investering in jouw woning is. Je huis wordt hiermee zeker meer waard. De kozijnen vervangen kost dan in eerste instantie wel even geld, maar dat is iets dat je zeker op termijn terug zult verdienen!

Kozijnen vervangen door kunststof exemplaren

Als je bij het kozijnen vervangen kiest voor vervanging door kunststoffen exemplaren, dan zijn er verschillende manieren waarop je het aanschafbedrag hiervan terug zult verdienen, namelijk:

  • een hogere waarde van je woning
  • betere isolatie en dus minder stookkosten
  • minder onderhoud nodig

Over het eerste punt hebben we het net al gehad, dat zal dus duidelijk zijn. Het tweede punt, een betere isolatie. Een exemplaar van kunststof isoleert beter dan een van hout, helemaal natuurlijk als je er het meest isolerende glas in laat zetten, HR++. Je stookkosten zullen dan echt een stuk lager worden en je helpt hiermee het milieu dus ook een handje. Je kozijnen vervangen en sterk isolerend glas laten plaatsen is dus een goede maatregel als jij je energieverbruik omlaag wilt brengen, of dit nu om financiƫle of om duurzaamheidsredenen is. Daar komt financieel gezien nog als voordeel bij dat je met hout aan veel onderhoudskosten gebonden bent, je moet dan immers minimaal eens per vijf jaar alles laten verven en dat is niet goedkoop. Bij kunststof is een nat doekje voldoende als het op onderhoud aankomt. Je kozijnen vervangen is op de langere termijn financieel gezien dus echt de logische keuze!

Beter binnenklimaat

Daar komt nog een pluspunt bij en dat is dat je een beter binnenklimaat creƫert als je kiest voor je oude kozijnen vervangen door de nieuwste generatie op dit gebied. Je zult minder last hebben van tocht en dat is natuurlijk zeer aangenaam! Ook daarom is het dus zeker raadzaam om voor vervanging te kiezen! Heb jij hierin interesse? Dan moet je eens contact opnemen met Benitech. Dit bedrijf heeft ruime ervaring met kozijnen vervangen en zij kunnen dit dan ook als geen ander voor jou regelen. Zij kunnen jou bijvoorbeeld helpen met de keus voor een bepaald type kozijn, waarbij er keuzemogelijkheden zijn wat betreft stijl en kleur. Ook kun je bij hen kiezen voor exemplaren met tekening van een houtnerf. Wil je glas in lood over laten zetten? Dat is bij hen geen enkel probleem! Zij bieden heel veel verschillende mogelijkheden en hebben eigenlijk altijd wel een oplossing die helemaal aansluit bij jouw wensen! Heb je interesse, neem dan contact met hen op voor een adviesgesprek, dit kan via benitech.nl. Zij vertellen jou dan graag meer over de mogelijkheden die zij kunnen bieden op het gebied van kozijnen vervangen!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn