Infrarood verwarming

2 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Voor het verwarmen van je woning heb je verschillende opties. Een mogelijkheid die bij velen nog niet zo bekend is, is die van infrarood verwarming. We kennen allemaal wel de mogelijkheden van een cv-ketel met radiatoren, van vloerverwarming en van een houtkachel. En ook de warmtepomp krijgt steeds meer bekendheid. Het is zonde dat de bekendheid van infrarood verwarming hier bij achterblijft, want het biedt echt veel mogelijkheden! Het is een uitstekende manier om bij te verwarmen of om complete ruimtes op te warmen. Het biedt daarnaast verschillende financiƫle voordelen en voordelen voor het milieu. Het is daarom ook zeker de moeite waard om hier eens wat meer over te lezen en zo te weten te komen of het ook voor jouw woning of bedrijf een geschikte optie is! Laten we eerst eens beginnen met hoe dit nu eigenlijk werkt, voordat we de voordelen ervan gaan beschrijven. Deze verwarmingsvorm ziet er uit als een eenvoudig plat paneel. Deze panelen kun je ophangen waar je maar wilt, het enige dat ze nodig hebben is een stopcontact waarop ze aangesloten kunnen worden. Het maakt niet uit of jij ze ophangt aan de muur of aan het plafond. De infrarood verwarming werkt vervolgens met straling. Deze is niet schadelijk, het is vergelijkbaar met de straling van warmtelampen die je kunt gebruiken bij spierpijn of pijnlijke gewrichten. Het is dus volkomen veilig te gebruiken en het brengt zeker geen schade toe aan je gezondheid!

Voordelen infrarood verwarming

Waarom zou je nu voor infrarood verwarming kiezen? Wat zijn de voordelen ervan? Een eerste voordeel is het feit dat het zo gemakkelijk aan te sluiten is op een stopcontact, je hoeft er geen ingewikkelde constructies voor aan te leggen! Daar komt bij dat de panelen in principe weinig ruimte innemen, wat ook een voordeel kan betekenen ten opzichte van bijvoorbeeld radiatoren. Doordat de infrarood verwarming op stroom werkt, is het ook veel gemakkelijker om dit duurzaam te maken. Je hoeft alleen maar te kiezen voor het afnemen van groene stroom of voor het zelf opwekken hiervan via zonnepanelen. Zo kun je dan op een volkomen duurzame manier je huis verwarmen! Dit levert niet alleen een voordeel op voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee! Verwarmen op gas is immers erg duur en ook hout voor een houtkachel kun je zelden gratis krijgen. Zo kun je met infrarood verwarming dus zeker een besparing realiseren op je energierekening!

Aangename warmte

Daar komt nog als pluspunt bij dat veel mensen infrarood verwarming ervaren als een zeer aangename warmte. Het verwarmt namelijk niet de lucht, maar objecten. Met andere woorden, het verwarmt heel direct jouzelf. Het voelt als het ware alsof je lekker in de zon zit en iedereen zal beamen dat dat een aangenaam gevoel is! Een ander voordeel is dat je tegenwoordig ook uit verschillende soorten panelen kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor exemplaren:

  • die volkomen wit zijn
  • die uitgevoerd zijn met een krijtbordlaag, waardoor je er op kunt schrijven
  • in de vorm van een spiegel
  • met de afdruk van een bepaalde foto

Je kunt de infrarood verwarming dus heel onopvallend laten zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om het meteen een soort schilderij te laten zijn. Ook werkt het krijtbord model uitstekend in de keuken en het spiegel model uitstekend in de badkamer! Je hebt hiermee dus echt veel mogelijkheden! Wil je hier meer over weten of heb je interesse in de aankoop hiervan? Dan moet je eens kijken op heatxl.com. HeatXL is namelijk een echte specialist in infrarood verwarming en kan jou alle informatie geven en alle producten leveren waar jij naar op zoek bent!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn