Als vakman adviseer ik altijd Frans boomschors

1 december 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Al bijna dertig jaar zit ik in het hoveniersvak en leg ik tuinen aan, onderhoud ik tuinen, ontwerp ik tuinen en daarbij biedt ik altijd mijn advies gebaseerd op mijn eigen ervaring met producten en gereedschappen. Met grote regelmaat wordt mij ook gevraagd wat een mooi natuurlijk product is voor het maken van paden in een landschappelijke tuin. Ik kom dan altijd weer terug op Frans boomschors. Met name omdat Frans boomschors zo ontzettend gemakkelijk is in het onderhoud en daarmee heel gebruiksvriendelijk is.

Waarvoor ik zelf altijd Frans boomschors gebruik

Je kunt het zo gek niet bedenken in de tuin of Frans boomschors is er geschikt voor. Je kunt er:

  • Paden mee maken
  • Planten mee beschermen
  • Delen van de tuin kindvriendelijk maken
  • Onkruid mee weghouden
  • Het gebruiken als isolatiemateriaal voor kuipplanten
  • Het gebruiken voor het oppotten van planten
  • Boomschors.nl

Frans boomschors heeft een aantal erg handige eigenschappen, die het gebruik ervan zo prettig maken. Zo is het schors en, ondanks dat mensen soms anders denken, is het geen hout. Het heeft geen splinters en dat maakt het Frans boomschors zo geschikt voor het gebruik voor paden en op plekken waar kinderen spelen. Het vormt een zachte, dempende ondergrond. Daarnaast houdt het geen warmte vast. Het isoleert wel, maar wanneer het bijvoorbeeld heet is in de zomer, wordt het boomschors niet heel warm. Je kunt er dus altijd op lopen. Dat in tegenstelling vaak tot tegels of zand. Het heeft daarmee een verkoelend effect in de tuin. Ik heb in het verleden al vele tuinen mogen aanleggen en steeds wanneer een klant aangaf dat ze een zitje of een terras wilde hebben, gaf ik het advies om met Frans boomschors te werken. Niet alleen past het qua uitstraling veel meer bij het natuurlijke aangezicht van een tuin. Het is ook nog eens heel prettig om op te vertoeven. Een terras van tegels of klinkers, of wat voor steensoort dan ook, wordt veel warmer doordat steen warmte vasthoudt en dit weer afgeeft. Probeer maar eens met blote voeten over stenen te lopen bij ruim dertig graden. En probeer het daarna eens op boomschors. Je zult overigens meteen merken dat boomschors ook vriendelijk aanvoelt aan de voeten. Het is echt een fijn product om mee te werken. Zeker ook omdat het in de borders en perken zo ontzettend veel mogelijkheden biedt.

Toepassingen van schors

Ik heb voor diverse hotels en restaurants, maneges en landhuizen en bij en kasteel in de buurt, veel aan tuinen gewerkt. Overal waar ik werk neem ik Frans boomschors mee als mijn geheime wapen. Het punt is namelijk dat vrijwel iedereen altijd vraagt om een onderhoudsarme tuin. Dat is aardig, maar elke tuin heeft onderhoud nodig. Je kunt deze mensen altijd wel een beetje helpen met Frans boomschors. Om een voorbeeld te nemen: ik heb regelmatig dat er een  haag aangelegd moet worden, bijvoorbeeld van beuken. Dit is een haag die vrij vol groeit en waaromheen regelmatig onkruid woekert. Als dat niet wordt bijgehouden, groeit dat dwars door de takjes omhoog en dan krijg je een enorm lelijk aangezicht van zo’n haag. Dat is meteen een slecht visitekaartje als je ergens aankomt. Door de haag iets lager te planten en de toplaag op te vullen met een laagje Frans boomschors, tot aan het level van de grond of tegels die eromheen liggen, wordt grotendeels voorkomen dat onkruid de kans krijgt. Natuurlijk voorkom je onkruid nooit helemaal, maar het schors is wel een partner in crime bij het bestrijden van onkruid. Als hovenier geef ik dus altijd het advies: ontdek Frans boomschors, want de mogelijkheden zijn oneindig.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn