Een solarlamp kopen, lastiger dan je zou denken

5 december 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Een solarlamp kopen, lastiger dan je zou denkenToen ik onlangs voor mijn moeder op zoek was naar een lamp voor in de haar tuin, kwam ik al snel op een solarlamp uit. Maar daar begonnen meteen de problemen, want wat voor solarlamp moest ik nou toch in hemelsnaam gaan kopen? Ik heb een tijdje op het internet lopen zoeken en kon toch maar niet vinden wat ik zocht; een leuke lamp tegen een goede prijs. Met de lampen was telkens wel een probleem;

  • Lage kwaliteit
  • Verkeerde kleur
  • Te duur
  • Verkeerde kleur licht

Je wilt niet weten waar je nog allemaal op moet letten als je online aan een ware zoektocht begonnen bent. Denk je ook even snel een presentje aan te schaffen. Uiteindelijk kwam ik terecht op de website van SolarlampKoning; solarlampkoning.nl. Hier kwam ik een bijzonder uitgebreide collectie tegen met een solarlamp voor iedereen! Want nadat ik op hun website had gekeken, wist ik eindelijk wat voor soort solarlamp ik wilde hebben voor mijn moeder. Namelijk eentje met een bewegende vlam, zodat het net een fakkel lijkt. Toen ik toch eenmaal bezig was, heb ik meteen een nieuwe buitenlamp aangeschaft voor ons eigen huis, en ja ook een solarlamp. Deze solarlamp is wel zonder een bewegende vlam, want dat is voor onze buitenlamp compleet onnodig. Toch moet ik zeggen dat ik de lamp bij mijn moeder in de tuin wel erg mooi vind staan. Wellicht schaffen we er zelf ook nog een aantal aan voor de koudere nazomerdagen. Een ding is een feit, ik ben zeer tevreden over het aanbod en de snelle levering van SolarlampKoning, een echte aanrader.

Mijn moeders tuin en de solarlamp

Mijn moeder heeft dus de twee lampen in twee bloembakken geplaatst die ze zowel bij het zitje kan zien als vanuit het keukenraam. Of ze dus buiten zit of lekker aan het ontbijt in de vroege ochtend, ze heeft altijd zicht op haar twee lampen. Mijn moeder is gek op haar tuintje, lekker een beetje in de tuin prutten, bloembakken rechttrekken en wat vegen. Ik ken mijn moeder niet anders sinds het overlijden van mijn vader. De tuin is haar vluchtplekje gevonden. De hele zomer is ze druk in de weer om haar tuin er zo mooi mogelijk uit te laten zien. De bloemen staan er altijd prachtig bij en in het najaar trekken nu de lampen dus alle aandacht in de avonduren. Zo heeft ze ook wanneer het weer het niet meer toe laat om te tuinieren nog iets om naar te kijken in haar geliefde tuin. Houd er wel rekening mee dat je net als mijn moeder de lampen op een plek plaatst waar ze veel licht krijgen. Hoe meer zonlicht de lamp krijgt, hoe langer de lamp zal branden.

Waarom kiezen voor solar?

Wie op zoek is naar nieuwe verlichting, kan er verstandig aan doen om te kiezen voor een solarlamp. De lamp bespaart je op de kosten voor je energierekening, maar daarnaast is het ook een leuk idee dat je een lamp hebt die op zonenergie werkt. Mocht je lamp onverhoopt minder goed werken, kijk dan eerst of het zonnepaneel niet afgedekt is door bijvoorbeeld bladeren of ander afval. Het kan eenvoudig voorkomen dat er met de regen ook zand meekomt wat op het paneel kan blijven zitten. Na verloop van tijd zal dat er dan voor zorgen dat je lamp minder licht geeft. Mijn moeders lampen branden nu al enkele weken prachtig van de schemering tot ver na bedtijd. Dus ook als je van lange avonden buiten zitten houdt, is een lamp met solar een echte aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn