Glaskunst: een wereld gaat voor je open

2 september 2018

Posted in Creatief en Decoratief

Het kan nooit kwaad om kennis te maken met een kunstenaar die je nog niet kent. Er zijn bijna geen mensen op deze wereld die niet van kunst houden. Het is mooi om naar te kijken en daarom ook om te verzamelen. Sinds kort heb ik kennisgemaakt met glaskunst. Bij kunstwerken denk je al snel aan schilderijen en daar was ik dan ook altijd mee bezig. Hier zocht ik de musea op uit, ik vind het heerlijk om vele uren in een ruimte door te brengen en weg te dromen bij een bepaald kunstwerk. Ik weet veel van de schilderkunst en in mijn vrije tijd was ik daar ook veel mee bezig. In mijn huis hangen ook veel schilderijen en het is dan ook een grote hobby om te zoeken naar leuke werken van bekende of onbekende kunstenaars. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe talenten of kunstenaars waar ik nog niet bekend mee ben. En toen een vriend mij mee wilde nemen naar een tentoonstelling met glaskunst, was ik dan ook aangenaam verrast. Hier was ik nog niet zo bekend mee en ik heb me dan ook verbaasd over wat er allemaal gemaakt kan worden met glaskunst. Het is echt iedereen die ook van kunst houdt, aan te raden om je ook eens te verdiepen in glaskunst.

Bekijk de mooiste glaskunst online en in het echt

Wil je ook meer over glaskunst weten, dan heb ik een website voor je. http://galeriesmetsers.nl/glaskunst/ is een site waar je een kunstenaar vindt die wat mij betreft bij de top hoort. Ik heb hem ook via via ontdekt en toen ik voor het eerst een bezoek bracht aan de site zag ik al wat hij allemaal voor moois maakt. Sjaak Smetsers is een beeldend kunstenaar die bij mij veel emoties oproept en ook voor veel inspiratie zorgt. En dat is wat ik wil als het om kunst gaat. Hij is gespecialiseerd in fabelwezens, dat is altijd voor mij een intrigerend onderwerp geweest. Je kunt je eigen verhaal maken bij zijn glaskunst en dat maakt het machtig mooi om naar te kijken. Breng ook een bezoek aan zijn site voor een eerste kennismaking, dan kun je meer zien van wat hij allemaal maakt. Het is fijn dat je zijn glaskunst al een beetje online kunt bekijken, maar ik zou het zeker aanbevelen om zijn werk in levenden lijve te bekijken. Het is altijd een stuk indrukwekkender om de werken in het echt te zien. Ga naar de site om te zien waar en wanneer hij exposeert met zijn werk. Dan kun je daarheen om de glaskunst in werkelijkheid te zien en te bewonderen.

Welk kunstwerk van glas past bij jou?

Het is natuurlijk heel leuk om naar glaskunst te kijken, maar het is minstens zo leuk om zelf op zoek te gaan naar kunst van glas voor in je eigen woonruimte. Het is zeker een goed idee om daarvoor naar Smetsers te gaan, want hij verwerkt meerdere intrigerende elementen in zijn kunstwerken:

  • Humor
  • Kleur
  • Fantasie
  • Menselijk en dierlijk

Het zijn bijzondere kunstwerken die veel mensen aanspreken, dat maakt het heel bijzonder. Bij Smetsers vinden ze het essentieel dat een eventuele aankoop helemaal klopt, daarom helpen ze ook graag bij de aankoop van een kunstwerk. Ze bemiddelen graag, omdat ze willen dat het helemaal goed voelt. Dat er persoonlijk gevoel bij komt kijken en dat dat goed aansluit bij de kunst. Het is een genot om gewoon eens rond te kijken en de kunst van Smetsers te bewonderen. Ga daarom naar de site en ontdek wat deze kunstenaar allemaal te bieden heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn