5 kenmerken van een goed beveiligingssysteem

2 september 2018

Posted in Beveiliging en Bewaking

Je kunt vandaag de dag niet voorzichtig genoeg zijn. Criminelen hebben steeds meer gereedschappen tot hun beschikking om sloten te breken, of ramen te openen. Vaak is een gemiddelde dief slechts een paar minuten bezig voor hij of zij een woning kan betreden. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een beveiligingssysteem. Dit systeem slaat alarm op het moment dat iemand het huis zonder toestemming betreedt, of houdt met behulp van camera’s de omgeving in de gaten. Helaas is lang niet elk systeem even professioneel. Er zijn veel alarmsystemen op de markt die te laat reageren bij een inbraak, of die helemaal niet afgaan op het moment dat het echt nodig is. Ben jij op zoek naar een goed beveiligingssysteem? Kijk dan naar de volgende 5 kenmerken:

  • Centrale bediening
  • Diverse camera’s
  • Opname mogelijkheid
  • Eenvoudige bediening
  • Contact met de meldkamer

Om te beginnen beschikt vrijwel ieder degelijk beveiligingssysteem over een centrale bediening. Je hebt dan een scherm in je huis waar bijvoorbeeld alle camera’s op aangesloten zijn. Deze hub is eenvoudig te bedienen. Je kunt de verschillende instellingen van het alarm wijzigen, of het alarm uitschakelen met een bepaalde code of handeling. Een beveiligingssysteem zonder centrale bediening is lastig te onderhouden. Je zult elk onderdeel apart moeten controleren. Bovendien is het lastig om alle alarmen weer uit te schakelen, mocht er echt iets aan de hand zien. Kies dus altijd voor een alarm met een centrale bediening. Een tweede kenmerk is de aanwezigheid van meerdere camera’s. Op een degelijk beveiligingssysteem kun je in principe meerdere camera’s aansluiten. Hoeveel exemplaren je aansluit, is helemaal aan jou, maar het systeem moet schaalbaar zijn. Heb je een alarmsysteem zonder camera, of kun je slechts een exemplaar aansluiten? Dan zou je kunnen overwegen over te stappen! Ben jij op zoek naar een nieuw systeem? Surf dan eens naar http://www.allround-secure.nl/index.php?option=Beveiligingssysteem . Op deze site vind je de meest moderne alarmsystemen, tegen zeer scherpe prijzen!

Beveiligingssysteem: opnemen van de beelden

Verder is het verstandig om een systeem te kopen dat de gemaakte beelden automatisch opslaat. Niet elk alarmsysteem doet dat uit zichzelf. Je hebt een recorder nodig, waarop de beelden zorgvuldig worden bewaard. Kijk goed naar de specificaties van de recorder. Hoe meer opslagruimte, hoe meer beelden je kunt bewaren. Het is ook aan te raden om te zoeken naar een beveiligingssysteem dat eenvoudig te bedienen is. Je wilt het alarm bijvoorbeeld eenvoudig kunnen uitschakelen bij een vals alarm. Dat moet ook voor kinderen mogelijk zijn. Tot slot kun je bekijken of het alarm automatisch contact maakt met de meldkamer. Bij goede alarmsystemen kun je dat zelf instellen. Het is dus een optionele functie, maar één die heel handig kan zijn. Wanneer je de koppeling tot stand brengt, weet je zeker dat je oproep serieus wordt genomen. In veel gevallen word je eerst gebeld, zodat je het altijd kunt aangeven als er toch niets aan de hand is.

Recensies van anderen

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de kenmerken van een degelijk beveiligingssysteem. Dit is uiteraard geen volledige lijst, maar geeft je een paar handvaten om mee op zoek te gaan. Heb je al een specifiek model op het oog? Dan kun je ook kijken naar recensies van andere gebruikers. Daar kun je vaak heel veel informatie uithalen over de verschillende mogelijkheden van het systeem en de gebruiksvriendelijkheid. Kom je er niet uit, of heb je nog wat meer informatie nodig? Surf dan naar bovenstaande site en neem contact op met de klantenservice. Zij geven je graag de gegevens waar je naar op zoek bent. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn