Een goed milieu begint bij zonnepanelen

2 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als we meet z’n allen nog een beetje van onze aarde willen genieten, dan moeten we ervoor zorgen dat de ozonlaag intact blijft en dat we de CO2 uitstoot terugdringen. Dat betekent dat we moeten proberen om het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk terug te dringen. Het feit dat deze fossiele brandstoffen op den duur op zullen raken, is nog een extra reden om te investeren in alternatieve duurzame energiebronnen. Nu is het zo dat de mens altijd een afweging maakt tussen het financiële voordeel of nadeel en de positieve effecten betreffende het milieu. Dus als een biologisch stukje vlees net zo duur is als een niet-biologische stukje vlees, dan zal vrijwel iedereen kiezen voor de biologische variant. Qua kosten ervaar je immers geen nadeel en dus heb je alleen te maken met een positief effect voor het milieu. Maar als de prijs van het biologische stukje vlees hoger ligt dan de prijs van het normale stukje vlees, dan zie je dat mensen steeds sneller toch het normale stukje vlees kopen. Hoe groter het verschil in prijs, des te minder zal het biologische stukje vlees worden verkocht. Alleen mensen met zogenaamde biosferiche waarden, oftewel waarden gericht op de natuur en dieren, zullen ondanks de hoge prijs toch kiezen voor de biologische optie. Om mensen dus te motiveren om te kiezen voor duurzame energie, moet je het financieel aantrekkelijk maken. Daarom krijg je vaak subsidie op zonnepanelen waardoor de aankoop van deze zonnepanelen aantrekkelijk wordt gemaakt. Maar het grote voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je met deze zonnepanelen op de lange termijn alleen maar goedkoper uit bent. Zodra je de zonnepanelen op het dak hebt, dan kun je via de zonnestralen energie opwekken. Dat is hoe dan ook goedkoper dan de gewone energie je je gewend bent. Hoe zonniger de dagen zijn, des te lager is jouw energierekening. Probleem is alleen dat mensen vaak kijken naar het hier en nu. Dat betekent dat ze vooral kijken naar de kosten van die zonnepanelen. Het is dan ook goed dat er subsidies zijn waardoor deze kosten relatief laag gehouden kunnen worden. Tevens worden de zonnepanelen door groeiende populariteit steeds goedkoper. Je zoiets steeds meer daken die zijn versierd met een complete set zonnepanelen. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat het hebben van zonnepanelen eigenlijk een soort maatschappelijke verplichting wordt. Want als je immers blijft vertrouwen op de duurdere fossiele brandstoffen, dan draag je bewust bij aan een slechter milieu. Mocht je dus een steentje bij willen dragen aan een beter milieu en wil je graag flink besparen op je energierekening, dan is het zeer verstandig om zonnepanelen te kopen. Hieronder lees je waar dat kan.

Zonnepanelen kopen doe je via orbisevo.com

Mocht je op zoek zijn naar de bekende panelen waarmee je via de zon je woning kunt voorzien van energie, dan ben je bij orbisevo.com aan het juiste adres. Hier kun je bijvoorbeeld ook terecht voor de flexibele panelen. Je kunt bij in ieder geval bij orbisevo.com terecht voor de volgen panelen:

  • ER-120FMSJ
  • ER-115FM
  • ER-100FM
  • ER-70FM
  • ER-20FM

Uiteraard worden de prijzen zo laag mogelijk gehouden, zodat de klanten optimaal kunnen profiteren. Mocht je willen varen op zonne-energie, dan kun je ook voor speciale panelen kiezen die geschikt zijn voor op de boot inclusief de bijbehorende elektromotor. Op die manier kun je heel milieuvriendelijk over het water zoeven.

Alles wat je moet weten over zonne-energie

Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden, dan kun je ook op de site kijken van orbisevo.com of even contact opnemen met een medewerker van Orbis Evo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn