Wat doet een headhunter clinical research?

16 mei 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Recruitment & Executive Search, Vacancy Posting, CV-Database - SIRE Life Sciences®Wetenschappelijke vooruitgang in het medische veld is nergens zonder klinisch onderzoek. Dat vindt op vele manieren plaats voordat een medicijn op de markt mag worden gebracht. Het moet immers door en door getest zijn en vervolgens werkzaam en betrouwbaar bevonden. Het laatste stadium van zo’n onderzoek is bijna altijd het testen van het nieuwe geneesmiddel op mensen: vrijwillige deelnemers aan klinisch onderzoek. Wat heeft een headhunter clinical research hiermee te maken? Een headhunter clinical research is iemand die voor bedrijven en organisaties op zoek gaat naar deelnemers aan deze klinische onderzoeken. Hierbij worden er strenge eisen gesteld aan deelnemers. Je kunt je immers voorstellen dat er geen allergieën, aandoeningen of ziektebeelden mogen bestaan die de metingen van de werking en bijwerkingen van het medicijn zouden kunnen vertekenen. Het is de taak van een headhunter clinical research om geschikte kandidaten voor klinisch onderzoek te vinden. Soms wordt er ook geselecteerd op geslacht, bijvoorbeeld wanneer het gaat om medicijnen tegen aandoeningen die vooral of uitsluitend alleen mannen of alleen vrouwen treffen. Daarom is het dus belangrijk dat er nauwkeurig een profiel moet worden opgesteld waaraan potentiële deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek moeten voldoen. Een professionele headhunter clinical research kan dit al voor u oppakken. Dat scheelt u tijd, werk en geld, zodat u zich vooral kunt richten op het onderzoek zelf.

SIRE Life Sciences: dé headhunter clinical research van Nederland en Europa

Eén van de bedrijven die zich profileert als headhunter clinical research in Nederland en Europa is SIRE Life Sciences. SIRE Life Sciences heeft een gat in de markt gevonden door op een totaal unieke manier de markt van de life sciences – oftewel biomedische wetenschappen – te benaderen. Vanuit Amsterdam werkt SIRE Life Sciences op technologisch innovatieve en efficiënte wijze om binnen het veld van de life sciences de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. In principe is dat bij uitstek wat een headhunter clinical research doet. Als headhunter clinical research staat SIRE, een acroniem, voor de vier Engelstalige kernwaarden van het bedrijf, te weten:

  • Sincerity = oprechtheid: bij SIRE Life Sciences wordt transparant en betrouwbaar gewerkt, zowel intern als extern.
  • Intelligence = intelligentie: bij SIRE Life Sciences worden kennis, vaardigheden en technologieën strategisch verworven, ingezet en uitgebreid, voor optimale resultaten voor alle betrokkenen.
  • Result = resultaat: SIRE Life Sciences is resultaatgericht en zet alles op alles om voor zowel cliënten als kandidaten de gewenste resultaten te bereiken.
  • Excellence = uitmuntendheid: SIRE Life Sciences streeft naar kwaliteit in alles wat ze doen.

Waarom SIRE Life Sciences?

Bent u op zoek naar kandidaten voor functies binnen uw bedrijf of organisaitie in de biomedische wetenschappen en industrie, en lijkt een headhunter clinical research u daarvoor een goede oplossing? Dan is het een uitstekend idee om hiervoor bij SIRE te rade te gaan. SIRE is misschien een jong bedrijf – ze bestaan sinds 2012 – maar ze beslaan een breedte aan sectoren en hebben gespecialiseerde kennis van zowel relevante technologieën, als van regionale en Europese markten. De sectoren waar SIRE Life Sciences onder andere in actief is zijn:

  • Farmaceutische industrie
  • Biotechnologie
  • Chemie
  • Medische apparatuur
  • Klinisch onderzoek
  • Landbouw en gewassenwetenschap

Bovendien levert SIRE Life Science als headhunter clinical research niet deelnemers aan klinische onderzoeken; ze mediëren ook voor professionals die het onderzoek uitvoeren. Voor bijna elke vacature in de biomedische wetenschappen en industrie zorgt SIRE Life Sciences voor de ideale match tussen werkgever en kandidaat. Als u geïnteresseerd bent om het recruiten van personeel en professionals uit te besteden aan SIRE Life Sciences, kijk dan op sire-search.nl voor de mogelijkheden. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn