Verschillende winkelinrichtingen maken of breken jouw zaak

20 maart 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het inrichten van een winkel klinkt als een fluitje van een cent, maar is dat natuurlijk absoluut niet. Het is van groot belang goed na te denken over uw winkelinrichtingen en de manier waarop u dat vormgeeft. Ik heb via alleffectiveproduct.com veel artikelen kunnen vinden voor verschillende winkelinrichtingen en zou deze site dan ook zeker aanbevelen. Ze hebben er allerlei leuke en effectieve producten, waaronder producten voor allerlei winkelinrichtingen. Ik heb mijn winkel vooral ingericht met Scandinavisch design en houd heel erg van minimalistische grappige producten. Ik kon op deze site voor veel winkelinrichtingen terecht, en kocht er bijvoorbeeld wat producten om mijn winkel wat meer kleur te geven en tegelijkertijd wat praktische zaken om de werkzaamheden in mijn winkel gemakkelijk en snel te kunnen uitvoeren

Waarom zijn winkelinrichtingen zo belangrijk? 

Persoonlijk vind ik de inrichting van een winkel altijd erg bepalend voor de sfeer en de uitstraling. Zoals ik al zei houd ik zelf van minimalistisch design, niet te schreeuwerig zodat je als klant niet teveel prikkels krijgt. Natuurlijk hangt het ook wel af van de producten die je verkoopt en zijn winkelinrichtingen erg persoonlijk en product afhankelijk. Waar je in ieder geval eens over na zou kunnen denken is: 

  • Straal ik uit wat ik uit wil stralen? 
  • Wat is het imago van mijn winkel? 
  • Wat wil ik dat het imago is van mijn winkel? 
  • Op welke manier draagt mijn winkelinrichting bij aan het imago van mijn winkel? 
  • Hoe denken klanten over de inrichting van de winkel? 

het zijn zo maar wat losse vragen die in mij opkomen maar volgens mij erg belangrijk zijn om je zo nu en dan eens te stellen. Anders kom je wellicht in een soort tunnelvisie, terwijl er zo veel verschillende winkelinrichtingen mogelijk zijn en je inrichting een keer veranderen misschien ook helemaal geen kwaad kan! Misschien boort het juist een nieuwe doelgroep aan, waar je nog niet eens aan had gedacht. Laat je dus ook eens inspireren door andere winkelinrichtingen en bepaal dan zelf op een bewust manier op welke wijze jij jouw winkel vorm wilt geven. En natuurlijk hoe jij de uitstraling wilt bepalen!

Winkelinrichtingen voor iedereen

Natuurlijk wil je met je winkel zoveel mogelijk mensen aanspreken en wil je dat mensen zich er eigenlijk gelijk thuis voelen. Het is dan ook belangrijk hier goed over na te denken. Winkelinrichtingen in alle soorten en maten zijn er te vinden. Op alleffectiveproducts worden veel verschillende producten weergegeven die jouw winkelinrichting net dat beetje extra kunnen geven. Kijk er maar eens op en kijk wat jij ervan vindt en wat jou aanspreekt. Naast dat het van belang is dat het jouw doelgroep aanspreekt, moet jij je er als ondernemer natuurlijk ook echt in kunnen vinden. Dat straal je dan ook uit, zo vind ik altijd dat je ziet wanneer de eigenaar in de winkel staat. Het mooiste is dat het geheel dan klopt en je echt ziet dat de eigenaar de winkel vertegenwoordigd. Dat probeer ik ook altijd bij mijn winkel te doen. Bekijk ook eens verschillende winkelinrichtingen om het verschil te bepalen en het effect bij een ander te zien! Of kom een bij mij langs, bijvoorbeeld voor een lekker kopje koffie in mijn winkel! Tot gauw?!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn