Toneelspelen leren

16 februari 2017

Posted in Nieuws

Lijkt het jou ook leuk om te leren toneelspelen, denk je dat je er talent voor hebt om op een podium te staan en een verhaal over te brengen aan het publiek? Ga dan eens naar je plaatselijke toneelschool en ontdek of dit ook daadwerkelijk iets voor jou is. Het kan maar zo zijn dat je er zo enthousiast over wordt dat je besluit dat je hier mee verder wilt, dat je wilt proberen om hier je beroep van te maken. Dat kan natuurlijk, hoewel het aanbod aan acteerklussen in Nederland natuurlijk wel beperkt is. Om het te maken op dit gebied, is het belangrijk dat je al jong zoveel mogelijk ervaring opdoet met toneelspelen. Dit kun je dus doen bij je plaatselijke theaterschool. Hier kunnen docenten jou helpen met het ontwikkelen van de talenten die je hebt en zij kunnen jou zaken leren over het acteren. Hier krijg je de kans om met anderen samen te spelen en aan teksten te werken, je leert bewegen over een podium en met woord en lichaamshouding op elkaar te reageren. Je doet ervaring op met spelen voor een publiek. Allemaal zaken die erg belangrijk zijn als jij uiteindelijk het toneelspelen naar een professioneel niveau wilt tillen.

Vooropleiding voor professioneel toneelspelen

Merk je dat je bent uitgegroeid bij jouw toneelvereniging en weet je nu zeker dat je door wilt gaan met toneelspelen? Dat je hier beter in wilt worden en er misschien je beroep van wilt maken? Dan is het volgen van een toneelopleiding de juiste weg. Het is echter wel lastig om toegelaten te worden tot een HBO-opleiding op het gebied van theater en toneelspelen. Er zijn veel mensen die dit graag zouden willen en het aantal opleidingsplekken is in Nederland maar beperkt. Er zijn slechts vier HBO-instellingen waar je terecht kunt voor een dergelijke opleiding. De concurrentie is dus groot en dat maakt het belangrijk om ervoor te zorgen dat je echt zo goed mogelijk voorbereid bent op je toelatingsexamen hiervoor. Dit doe je door een goede vooropleiding te volgen en een goede plek om dit bij te doen is de Vooropleiding Theater Nederland. Hier een cursus volgen zorgt ervoor dat je nog beter wordt in toneelspelen en dat je jouw talenten nog verder kunt ontwikkelen. Bovendien kunnen zij jou goed voorbereiden op de audities die je zult moeten doen om op opleiding van jouw keus terecht te komen.

Toegelaten worden vraagt goede voorbereiding

Zoals gezegd is een goede voorbereiding van groot belang als jij uiteindelijk toegelaten wilt worden tot een HBO-opleiding waar je professioneel toneelspelen kunt leren. En Vooropleiding Theater Nederland kan jou deze voorbereiding geven door:

  • het vakmanschap waar zij over beschikken
  • de gedrevenheid en grote kennis van de docenten
  • de mogelijkheid die zij kunnen bieden om je binnen verschillende disciplines te ontwikkelen
  • jouw persoonlijk te begeleiden in je ontwikkeling

Belangrijk om te weten is dat alle docenten zelf ervaring hebben met professioneel toneelspelen of met het regisseren van professionele acteurs. Hierdoor weten zij als geen ander wat er bij dit vak komt kijken en met hun passie voor het vak kunnen zij de nodige kennis en vaardigheden goed overbrengen op hun studenten. Door de verschillende disciplines kun jij je ook op verschillende gebieden goed ontwikkelen en dit komt jouw vaardigheden zeker ten goede. Natuurlijk vormt het toneelspelen en leren bij Vooropleiding Theater Nederland geen garantie dat je uiteindelijk toegelaten zult worden tot de toneelacademie, maar je maakt de kans zo wel zo groot als mogelijk. Een betere voorbereiding kun je in Nederland niet vinden! Lees meer….

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn