Ongediertebestrijding voor ongediertepreventie

22 oktober 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, dachten wij. We wonen namelijk landelijk en dan is je huis erg interessant voor ongedierte. In de zomer komen er allerlei beestjes binnen omdat je de deuren continu open hebt staan. In de winter is het in huis behaaglijk warm en daar wil ongedierte ook van kunnen profiteren. We wonen in een oude boerderij en hebben al wel eerder de ongediertebestrijding laten langskomen om ongedierte te bestrijden. Via beestjeskwijt.nl hebben we daar goede ervaringen mee, want Beestjes Kwijt is een website waar je eenvoudig een gespecialiseerd bedrijf in ongediertebestrijding bij jou in de regio kunt vinden. Dus ook deze keer hebben we via deze website gekeken wie preventief bij ons aan de slag kon voor ongediertebestrijding.

Ongediertebestrijding voor verschillende soorten ongedierte

In plaats van ongediertebestrijding zijn wij dus aan de slag gedaan met een ongediertebestrijder bij ons uit de buurt om een preventieplan op te stellen. Daarin hebben we vastgesteld:

  • Op welke data de ongediertebestrijder langskomt
  • Welke tijden hij hiervoor hanteert
  • Welke ongedierte we al eens last van hebben gehad
  • Welk risico we op ander ongedierte we hebben
  • Welke methodes er gebruikt kunnen worden om preventief ongedierte te voorkomen

Ongediertebestrijding in deze fase, dus nog voordat je een probleem hebt, kan erg veel schelen. We hebben in het verleden al vaak last gehad van ongedierte. Toen we net in dit huis kwamen wonen hebben we een enorme mollenplaag in het gazon gehad, dat was het eerste waarvoor we ongediertebestrijding hebben ingeschakeld. Daarna hadden we erg veel last van muizen, wat op het platte land natuurlijk niet heel gek is. Toen de ongediertebestrijder voor de muizen bij ons langskwam, bleek dat we ook houtworm in de spanten van het dak hadden. Dat was wel een forse ongediertebestrijding, want daarvoor hebben we een korte tijd het huis moeten verlaten. Gelukkig wordt het altijd erg vakkundig gedaan. Toen onze vaste ongediertebestrijder afgelopen zomer een keer niet kon, hebben we via de website van Beestjes Kwijt heel eenvoudig weer een andere ongediertebestrijder gevonden die ons af kon helpen van een wespennest dat onder de dakrand verstopt zat. Toen hebben we ook besloten om ongediertepreventie in te schakelen.

Ongediertepreventie voor particulieren

Hierover hadden we al wat gelezen op beestjeskwijt.nl, maar met de ongediertebestrijder hebben we het hier ook uitgebreid over gehad. Vaak word ongediertepreventie ingezet bij bedrijven en grote panden waar veel mensen komen. Hij vertelde dat hij bijvoorbeeld regelmatig voor de gemeente werkte om gemeentehuizen preventief te behandelen, maar hij wordt ook ingezet voor ongediertepreventie bij kerken, musea en voor monumentale panden. Het weren van duiven maakt daar zelfs onderdeel van uit, omdat de poep van duiven het steen van monumentale panden kan aantasten. Nu hebben wij geen last van duiven, maar we wonen wel in een oude boerderij die op de nominatie staat om aangemerkt te worden als gemeentemonument. Daar zijn we trots op en dat willen we natuurlijk wel goed onderhouden. Ongediertebestrijding maakt daar onderdeel van uit. Het blijkt dat ongediertepreventie minder vaak voorkomt bij particulieren, maar dat het niet heel vreemd is. Steeds meer mensen willen de zekerheid hebben dat ze geen last krijgen van ongedierte en schakelen daarom ongediertebestrijding preventief in. Dit bevestigde ons in de keuze die we gemaakt hebben om preventief ongediertebestrijding in te zetten. Zo zijn we ervan gegarandeerd dat we geen last van ongedierte krijgen, hebben we altijd te maken met een vakman die ook in kan schatten of er risico’s zijn op nieuwe soorten ongedierte en kan inschatten of ongedierte waar we voorheen last van hebben gehad, zoals de houtworm in het dak, niet meer terug komt. Dat geeft een erg fijn en zeker gevoel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn