Holistische dierenarts

23 juli 2018

Posted in Dieren en Toebehoren

“Voor jouw lieve huisdier wil je natuurlijk altijd het allerbeste en het adres van een goede holistische dierenarts mag dan ook niet in jouw adresboek ontbreken! Er zijn helaas verschillende kwalen waar jouw dier last van zou kunnen krijgen en waarbij je gewoon de hulp van een arts nodig hebt. Je wilt immers graag dat jouw beestje weer zo snel mogelijk helemaal gezond is of, als dit niet mogelijk is, dat de pijn zo goed mogelijk bestreden wordt en je lieverd zo nodig uit zijn lijden verlost wordt. Voor dit soort zaken kun je uiteraard allemaal bij een holistische dierenarts terecht. Maar er zijn meer redenen waarom je hier een bezoek aan zou willen brengen. Zo is het voor verschillende dieren raadzaam om ze in te laten enten tegen bepaalde besmettelijke ziektes, om zo te voorkomen dat zij deze op kunnen lopen. Ook is het bij bepaalde diersoorten een goed idee om ze eens per jaar of twee jaar eens te laten controleren op hun gezondheid en om eventueel nog wat nieuwe inentingen te halen. Ook daarvoor kun je uiteraard naar de holistische dierenarts toegaan, deze zal dit allemaal voor jou kunnen regelen.

Holistische dierenarts doet meer

Maar het moet gezegd worden, voor al dit soort zaken kun je ook naar een reguliere arts toe, je hoeft hiervoor niet per se naar een holistische dierenarts. Wat heeft deze laatste nu meer te bieden? Je kunt bij hem of haar ook terecht voor behandelingen die in het reguliere circuit niet geboden worden. Je kunt dan denken aan:

  • acupunctuur
  • vaccicheck
  • osteopathie
  • chiropractie
  • craniosacraal therapie

Sommige van deze zaken zul je misschien wel kennen als toepassing die bij mensen gebruikt kan worden, maar je hebt er waarschijnlijk nooit bij stil gestaan dat dit ook voor jouw huisdier een optie is. Maar waarom geen holistische dierenarts inschakelen? Bij mensen geldt immers ook dat een benadering waarbij het hele menszijn meegenomen wordt zeer zinvol is, waarom zou dit bij een dier niet ook nuttig kunnen zijn? Bij de reguliere artsen wordt er meestal vooral gekeken naar behandeling van de kwaal, maar waar komt deze nu echt vandaan? En kan er meer gedaan worden dan we nu meestal doen? Dat zijn overwegingen die een holistische dierenarts echt mee zal nemen in zijn of haar behandeling. Soms kan blijken dat een reguliere behandeling de beste optie is, andere keren zal er naar een alternatief gezocht worden.

Dierenartspraktijk Danswijk

Waar het voor mensen al geldt dat het soms lastig kan zijn om een arts te vinden die holistisch te werk gaat, geldt dit voor dieren helemaal. Het vinden van een holistische dierenarts is niet altijd eenvoudig, helemaal niet als je graag voor zowel de reguliere als de alternatieve behandelingen naar dezelfde praktijk wilt gaan. Want dat is natuurlijk wel het prettigst, als je het allemaal op hetzelfde adres hebt. Voor jou als baasje is dat fijn, maar voor je huisdier natuurlijk helemaal, de dieren vinden het vaak immers al helemaal niet prettig om naar een arts te moeten gaan. Zoek jij een goede holistische dierenarts bij een praktijk waar je ook voor reguliere behandelingen terecht kunt? Dan is Dierenartspraktijk Danswijk in Almere een uitstekende keus! Je kunt bij hen echt voor heel veel verschillende behandelingen terecht, van röntgenfoto’s en operaties tot acupunctuur! Op hun website vind je meer informatie over de vele soorten behandelingen die zij kunnen bieden en de voordelen die dit jouw lieve dier biedt. Het is dus zeker de moeite waard om als baasje eens uit te zoeken of deze holistische dierenarts te Almere een goede optie voor jullie is!”

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn