De BMI berekenen vrouw is erg gemakkelijk

25 juli 2016

Posted in Mens en gezondheid

Iedere vrouw op de wereld is uniek. Dat betekent niet alleen dat ze uniek is qua karakter, maar ook qua lichaamsbouw. De ene vrouw kan ongelooflijk veel eten zonder ook maar een gram aan te komen, terwijl de ander alleen maar naar eten hoeft te kijken om de weegschaal vervolgens vervelend nieuws te laten melden. We kunnen niet zeggen dat er één streefgewicht is voor alle vrouwen. Dat kan namelijk niet. Wilt u graag weten hoe dit bij u zit, dan kunt u uw BMI berekenen als vrouw. Uw BMI berekenen als vrouw geeft u een goed inzicht in of u op de goede weg zit. De BMI berekenen als vrouw, dat kunt u doen via de website Bmi-berekenen.com. Bent u op deze website beland, dan kunt u niet alleen de BMI berekenen als vrouw, maar ook meer vinden over:

  • Voeding
  • Bewegen
  • Afvallen

BMI berekenen vrouw geeft u meer inzicht

Twijfelt u erg over of u een gezond gewicht heeft als vrouw, dan zijn er manieren om te bepalen of u een gezond gewicht heeft of dat er wel wat aan gedaan kan worden. Zeker voor een vrouw is het gewicht vaak een obsessie. De meeste vrouwen hebben wel een weegschaal in huis waar ze eigenlijk nauwelijks gebruik van durven maken. Ze zijn bang dat het aan zal geven dat ze kilo’s erbij hebben gekregen, wat behoorlijk deprimerend kan werken. Dit kan ervoor zorgen dat ze niet meer gemotiveerd zijn om meer te gaan bewegen, omdat het toch geen zin lijkt te hebben. Het tegenovergestelde kan ook het geval zijn, namelijk dat het kwijtraken van kilo’s een obsessie wordt, waardoor ze iedere keer hun doel opschroeven. Zo zijn er namelijk ook genoeg vrouwen in ons land die leiden aan een (ernstig) ondergewicht. We denken vaak dat een superdun lijf ons gelukkig zal gaan maken, maar dat blijkt in de praktijk toch echt anders te werken. Het kan er op een foto dan wel aantrekkelijk uitzien, maar het betekent niet dat u daardoor ook geestelijk beter in uw vel komt te zitten. Het beste is om een voor u gezond aantal kilo’s na te streven. Wilt u weten hoe dit bij u als vrouw zit, dan kunt u uw BMI berekenen als vrouw. BMI is de afkorting van Body Mass Index. Simpel gezegd kunt u uw lichaamsmassa berekenen om te zien of dit passend is bij uw leeftijd en lengte. Uw BMI berekenen als vrouw, dat kan via de website Bmi-berekenen.com. Deze website is er speciaal voor ingericht om uw BMI te berekenen als vrouw en mogelijk ook gelijk voor uw partner, mocht u deze gegevens paraat hebben. Houdt u er nou erg van om actief te sporten, dan beschikt u waarschijnlijk ook over redelijk wat spierweefsel, afhankelijk van het soort sport dat u beoefend. Kiest u ervoor om uw BMI te berekenen als vrouw en laat de rekentool zien dat u overgewicht heeft, dan hoeft u daar niet direct van te schrikken. Het systeem houdt namelijk weinig rekening met spiermassa.

Ook uw vetpercentage meten

Wilt u uw BMI berekenen als vrouw, maar vindt u de informatie die hieruit voorkomt niet direct bevredigend, dan kunt u op dezelfde website meer info vinden over het berekenen van uw vetpercentage. Dit is mogelijk via de tool op de site, maar hiervoor kunt u ook naar een specialist gaan die via speciale apparatuur een meting zal verrichten. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met de huisarts of/en een diëtist wanneer u twijfels heeft. Wilt u meer weten over gezonde voeding of over bewegen, lees dan vooral ook deze informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn