Bereik een hoog rendement met water door ontharding

30 april 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Gruenbeck - OnthardingHard water is natuurlijk niet echt hard water. Hard wil zeggen dat er elementen in het water zitten die er niet in horen te zitten als je het water wil gebruiken voor productieprocessen. Zo zit er bijvoorbeeld ook zout, ijzer en mangaan in water en dat heb je niet altijd nodig. Gelukkig kun je al die zaken eruit halen als je weet waar je moet zijn. Water is niet zo uniform als je zou denken. Het is niet voor niets dat je tegenwoordig enorm veel soorten van bronwater hebt. De ene nog beter en met nog meer mineralen dan de andere. Water is dus zelden alleen water. Water is veel meer dan water. Water is ijzer, water is zout, water is mineralen, water is mangaan en zo zijn er nog wel meer stoffen die je in water kunt aantreffen. Het is ook niet altijd erg dat er meer inzit dat je denkt. Een beetje zout in het water is juist goed voor het lichaam. Het zout helpt om het water af te voeren. Heb je echter teveel zout in het water, dan kan het lichaam in de problemen komen. In plaats van dat het water netjes via de urine het lichaam verlaat, blijft het in het lichaam. Een teveel aan zout zorgt er namelijk voor dat je lichaam vocht gaat vasthouden. Dit is dan ook de reden dat je beter niet al te veel zeewater kunt gaan drinken. Daarom konden zeelui in vroegere tijden van de dorst sterven ondanks het feit dat ze omringt waren door water. Zeewater lest de dorst ook niet, want het vele zout maakt juist dat je ander (niet zout) water nodig hebt om de smaak weg te spoelen. Dit merk je wel als je gaat zwemmen in de zee. Als je per ongeluk een paar flinke slokken zee water binnen krijgt, dan weet je niet hoe snel je het water uit wil om een lekkere slok bronwater te drinken. Daarom is het dus ook goed dat we zeewater kunnen ontzouten. Ook een teveel aan ijzer en mangaan kunnen we tegenwoordig oplossen door ontijzering processen en ontmanganing processen. Hard water wil zeggen dat er teveel mineralen in het water zitten. Dat wil zeggen, dat er teveel mineralen in zitten als je juist minder mineralen nodig hebt. Het gaat in dit geval vaak om de mineralen calcium en magnesium. Het is dus ook hard water dat ervoor kan zorgen dat je te maken krijgt met kalk in de wasmachine. Daarom is het bij productieprocessen vaak nodig dat de mineralen uit het water worden gefilterd via ontharding. Met ontharding maak je het water dus minder hard waardoor het effectiever gebruikt kan worden tijdens productieprocessen.

Water ontharding via Gruenbeck

Het is voor huishoudens vaak een goed idee om gebruik te maken van ontharding. Hard water kan zoals gezegd zorgen voor kalkaanslag, verstoppingen en zeep kan minder goed oplossen. Voor huishoudens kun je daarom gebruik maken van een speciale waterontharder voor de ontharding van het water. Voor bedrijven kun je op grotere schaal gebruik maken van de onthardingsmogelijkheden die Gruenbeck aanbiedt. Op deze manier kunnen productieprocessen beter verlopen, want het harde water dat normaal voor problemen zou zorgen is er dan niet meer dankzij de ontharding van Gruenbeck. Voor een bedrijf waarin productie en productieprocessen centraal staan, is het altijd een goed idee om eens contact op te nemen met Gruenbeck. Niet alleen voor de ontharding van water, maar ook voor de:

  • Ontijzering
  • Ontmanganing
  • Ontzouting

Al deze zaken zijn van groot belang en het hangt er erg vanaf van welke productieproces je gebruikt. Het is niet altijd nodig om het water te ontijzeren of om van ontharding gebruik te maken. Om dus goed te weten wat er nodig is kun je daarom het beste even contact opnemen met de professionals van Gruenbeck. Op deze manier weet je zeker dat je het juiste water gebruikt voor de juiste doeleinden. Als je kiest voor Gruenbeck weet je ook zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Zij zijn al 20 jaar actief in de waterwereld. Water ontharding is dan ook geen probleem voor Gruenbeck.

Contact met Gruenbeck

Als je wil weten wat je zoal kunt regelen op het gebied van water ontharding en dergelijke, dan kun je het beste even contact opnemen met Gruenbeck. Je kunt in ieder geval op verschillende manieren contact opnemen en al je vragen stellen op het gebied van ontharding. Natuurlijk kun je ook vragen stellen over de andere waterzuiveringstechnieken. Als je een uitgebreide vraag hebt, dan kun je ervoor kiezen om een email te sturen. Op deze manier kun je alle details van je vraag over ontharding op een rij zetten. Via de telefoon kan het soms lastig zijn om een vraag over ontharding in de juiste volgorde te vertellen en je loopt door de flow van de interactie ook het risico dat je bepaalde elementen van de vraag vergeet. Om die reden is het dus handig om een email op te stellen. Ook het antwoord kan dan in detail worden teruggezonden en dat zorgt ervoor dat je het antwoord in alle rust even door kunt lezen. Heb je een klein vraagje over ontharding of wil je toch liever direct persoonlijk contact, dan kun je natuurlijk ook gewoon even bellen. Tevens behoort het tot de mogelijkheden om geheel vrijblijvend een offerte op laten maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn