Alles over een Lyme behandeling vindt u op de site Ziekte-van-Lyme.nl

2 december 2016

Posted in Mens en gezondheid

ziekte-van-lyme - Lyme behandeling

Het kan zijn dat iemand in uw buurt of uzelf de ziekte van Lyme heeft. In dat geval wilt u vast alles te weten komen over de symptomen en een eventuele Lyme behandeling. U wilt weten wat qua Lyme behandeling de mogelijkheden zijn en of het mogelijk is om hiervan te genezen. We verzoeken u om in dat geval naar de site Ziekte-van-Lyme.nl te gaan. Lees hier alles over:

  • Wat te doen na een tekenbeet?
  • Vroege Lyme: symptomen
  • Teken in Nederland

Herkent u zich in symptomen die passen bij het ziektebeeld? Het is in dat geval zeker verstandig om eens langs de huisarts te gaan. Deze kan u vertellen of het nodig is om u zorgen te maken en kan ervoor kiezen om hier onderzoek naar te laten doen.

Hoe ziet een Lyme behandeling eruit?

We denken vaak dat het bos behoorlijk zonder gevaren is, maar helaas is dat niet waar. We hebben dan wel niet te maken met grote wilde dieren die levensgevaarlijk voor ons kunnen zijn, maar wel kunnen we last hebben van kleine diertjes die met het oog nauwelijks waar te nemen zijn. Er zijn kleine beestjes die ons leven behoorlijk zuur kunnen maken, zelfs op een manier waarop we nauwelijks meer echt leven kunnen. Dat is het geval bij de teek. Hij is ontzettend klein, maar een grote ziekteverspreider. Steeds meer mensen in ons land worden besmet door de teek. Het is erg anders dan bijvoorbeeld met de mug. Wanneer een mug u prikt, voelt u een irritante steek. Onmiddellijk mept u van u af om de mug te verjaren. Een tekenbeetje voelt u niet. Het kan daardoor lang duren voordat u opmerkt dat u een teek op uw lijf hebt zitten, zeker wanneer u bijvoorbeeld niet iedere dag doucht. Het is aan te raden om, na een boswandeling, uw hele lichaam na te kijken op eventuele teken. Doe bijvoorbeeld geen lage schoenen aan wanneer u naar het bos gaat, omdat teken houden van de warmte rondom uw enkels. Ongemerkt kunnen ze uw via uw sok op uw been terecht komen, waar ze grote schade aan kunnen richten. Ze zetten zich vast en zuigen bloed op. Daardoor groeit hun lijfje steeds meer, waardoor u ineens kunt zien dat u een teek hebt zitten. Het kan in eerste instantie lijken op een klein korstje. Ongeveer 20% van alle teken is besmet met de ziekte van Lyme. Een Lyme behandeling moet steeds vaker ingezet worden, omdat steeds meer mensen besmet raken. Bent u binnen 24 uur bij de dokter? Dan kan een Lyme behandeling bestaan uit het toedienen van antibiotica. De huisarts zal besluiten of deze Lyme behandeling zin heeft. Heeft u al te maken met diverse klachten die overeenkomsten vertonen met Lyme? Dan kan een Lyme behandeling uit een heel ander soort behandeling bestaan. Een Lyme behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het sterker maken van uw lijf om de ziekte tegen te gaan. Een Lyme behandeling bestaat dan uit het versterken van het immuunsysteem. Het mooiste is natuurlijk dat uw lichaam de ziekte zelf op kan lossen.

Hoe lang duurt een behandeling precies?

Hoe lang een Lyme behandeling duurt, dat is eigenlijk niet te zeggen. Dit verschilt namelijk zeer sterk per patiƫnt. De klachten kunnen erg uiteen lopen en ook de ernst ervan kan enorm verschillen. Gelukkig ervaren patiƫnten zich na een behandeling doorgaans wel een stuk beter. Wilt u meer te weten komen over deze akelige ziekte en de bestrijding ervan? We raden het aan om eens de site Ziekte-van-Lyme.nl te bezoeken. Hier vindt u alle gewenste informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn