Afvalcontainers huren voor evenementen

10 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als grotere horecaonderneming in het midden van een grote stad in Nederland komen we met regelmaat unieke uitdagingen tegen. Piekmomenten waarbij honderden mensen tegelijkertijd eten willen hebben, een gemeente die af en toe meewerkt en dan weer de rem op de ontwikkelingen zet en een veelzijdigheid aan mensen die bij ons willen werken – voornamelijk voor het geld. Begrijp me niet verkeerd, elke dag is een avontuur en ik zou het voor geen goud in willen ruilen tegen een vaste baan ergens bij een bedrijf. Maar de gemeente wordt soms wel heel erg vervelend. Zo kregen we onlangs te horen dat we jaarlijks driemaal te veel afval wegbrengen en daar een enorm bedrag extra voor moeten betalen. Puur uit onwelwillendheid heb ik destijds besloten om op zoek te gaan naar een alternatief en toen ik sprak met een uitbater in Groningen kwam ik er al snel achter dat afvalcontainers huren veel goedkoper was dan toegeven aan de gemeente. We hadden alleen het probleem dat we ze eigenlijk slechts driemaal per jaar nodig hadden. Dat was geen enkel probleem bij BedrijfsAfval.nl. Afvalcontainers huren is daar bijzonder flexibel waardoor we direct in gesprek konden over de mogelijkheden die wij nodig hadden en hoe we dit het beste aan konden pakken.

Aan de slag met afvalcontainers huren

Tijdens feesten en evenementen stapelt het afval zich al snel op. We gebruiken zelf geen wegwerpmaterialen zoals bordjes en bekers van plastic – tenzij er een festival is en er buiten geschonken moet worden. Maar alle producten die ons geleverd worden, zijn voorzien van verpakkingsmaterialen. Wanneer we ontzettend veel verkopen op een dag, betekent dit dat de containers op de vloer meerdere malen geleegd moeten worden. Dat betekende dat er te veel afval kwam waar we honderden euro’s voor moesten betalen volgens de gemeente. Door afvalcontainers huren te overwegen hebben we nu lagere kosten én veel meer mogelijkheden. We kunnen nu namelijk ook actief het afval scheiden omdat de afvalcontainers direct achter de muur kunnen staan (zij zijn verrijdbaar). Daardoor is afvalcontainers huren niet alleen beter voor onze portemonnee en mijn hart (ik gun de gemeente niet veel meer eigenlijk), het is ook beter voor het milieu. Wanneer wij als grote onderneming bij kunnen dragen door meer gebruik te maken van mogelijkheden zoals afvalcontainers huren, dan sta ik graag vooraan. Tegelijkertijd maakt het voor ons mogelijk om ons gewoon te richten op wat wij moeten doen. We hoeven het vuilnis niet meer constant te wegen en na te denken over het maximale gewicht aan afval dat wij weg mogen brengen op onze kaarten. Afvalcontainers huren heeft het voor ons zoveel makkelijker gemaakt dat ik er wel een blog over moest schrijven. Ik denk namelijk dat veel andere ondernemers ook baat kunnen hebben bij afvalcontainers huren, omdat het past binnen elk bedrijf.

Nadenken over afval

We zijn vorig jaar kritisch gaan kijken naar de processen die we gebruiken om het eten en drinken naar de klant te krijgen. We hebben besloten om alles van plastic uit het systeem te halen. We wilden ervoor zorgen dat we als bedrijf minder afval produceerden. Enerzijds vanwege de kosten, anderzijds vanwege de consumptiemaatschappij waar we in terecht gekomen zijn. We moeten ervoor zorgen dat we minder afval produceren en wanneer iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we een geweldig resultaat neerzetten. Zelf zijn we er al mee begonnen en hebben flyers gemaakt die aan de balie liggen zodat al onze klanten ook eens kunnen kijken op welke manier zij de hoeveelheid afval vanuit hun huishouden terug kunnen brengen naar een lager niveau.  Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn