Waarvoor gebruik je stelconplaten?

15 mei 2021

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Heb je wel eens iets gehoord over stelconplaten? Dit zijn eigenlijk een soort betonplaten, je kunt ze gebruiken voor verharding. Stelcon is een specifiek merk en de platen hebben ook specifieke kenmerken. Deze kenmerken maken ze voor veel verschillende toepassingen heel erg geschikt. Stelconplaten kunnen zowel tijdelijk als permanent toegepast worden en het plaatsen ervan kan snel en efficiƫnt gebeuren. Tenminste, als je een goede partner hiervoor hebt. Wil jij een terrein met deze materialen verharden en wil je er zeker van zijn dat de klus op een goede manier aangepakt wordt? Neem dan eens contact op met De Keij, specialist in betonplaten.

Verschillende soorten stelconplaten

Als je betonplaten van dit specifieke merk wilt kopen, dan kun je kiezen uit verschillende varianten. Welke voor jou de beste keus is, is afhankelijk van de manier waarop je ze wilt toepassen. Is het belangrijk dat de stelconplaten vloeistofdicht zijn? Dan kies je voor de M-plaat. Moeten de platen hoge puntlasten en aslasten aan kunnen? Dan zijn de A- en S-planten een goede keus. Het kan voor jou als leek best lastig zijn om te bepalen welke variant nu voor jou de beste keus is. Vraag daarom eerst advies aan de specialisten van De Keij, zij kunnen jou vertellen welke variant voor jouw situatie de juiste optie is. Natuurlijk zijn dit niet de enige verschillen tussen de diverse stelconplaten, ze kunnen ook verschillen in:

  • de afwerking van de raden, sommige soorten zijn voorzien van stalen randen
  • de toplaag, deze kan glad of gebezemd zijn
  • de aanwezigheid van hijsvoorzieningen, de M-platen hebben dit niet, zodat ze helemaal vloeistofdicht zijn

Door deze verschillen is er altijd wel een soort stelconplaat die helemaal past bij jouw verhardingsklus. De stelconplaten zijn bovendien in verschillende formaten en verschillende diktes verkrijgbaar, dus ook wat dat betreft valt er genoeg te kiezen.

Aanleg

Je kunt stelconplaten om verschillende redenen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je een sterke weg naar je bedrijfspand aan wilt leggen of omdat je het terrein rondom jouw schuur wilt verharden. Ook kunnen ze heel goed voor tijdelijke projecten gebruikt worden, aangezien deze betonplaten ook gemakkelijk weer te verwijderen zijn. Als je ze wilt gebruiken voor verharding van een bepaald terrein, is het van belang dat de ondergrond van de juiste kwaliteit is. Deze moet goed egaal zijn en ook gelijkmatig dragend zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen de platen bij zware belasting gaan scheuren. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Je kunt daarom bij De Keij niet alleen maar de stelconplaten kopen, zij kunnen ook de ondergrond voor jou prepareren en de platen vervolgens aanleggen. Zo weet je zeker dat de hele klus op de juiste manier aangepakt wordt en dat de verharding van een hoge kwaliteit is. Een ander groot voordeel van kiezen voor De Keij is dat je bij hen zowel nieuwe als gebruikte stelconplaten aan kunt schaffen. De gebruikte platen zijn uiteraard van dezelfde kwaliteit als de nieuwe varianten, ze kunnen alleen hier en daar wat krassen en andere gebruikssporen hebben. Maar ze zijn ook een stuk goedkoper, het kan daarom zeker een aanrader zijn om ook eens naar deze mogelijkheid te vragen bij De Keij!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn