VME

3 september 2018

Posted in Kinderen en Speelgoed

Het VME, voorschoolse muziekeducatie centrum, is de plek waar uw kind terecht kan voor unieke muzieklessen. Want bij het VME in Amsterdam staat uw kind centraal, en dat begint al heel vroeg. Eerst nog op schoot bij papa of mama, maar later ook gewoon zelfstandig kan uw kind ontdekken wat er allemaal mogelijk is op muziekgebied. Samen met twee pedagogische medewerkers leidt Manuela Korver de lessen en zorgen ze ervoor dat de kinderen helemaal tot hun recht komen. Heeft u ook interesse gekregen of wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact op met het VME of meldt u direct aan voor een van de cursussen.

VMEcentrum.nl is er voor iedereen

Het VME biedt twee verschillende lessen aan: met en zonder ouderlijke begeleiding. Voor de allerjongsten zijn er de cursussen waarbij ze gewoon op de schoot van hun papa of mama mee kunnen spelen en muziek kunnen ontdekken. Daarnaast zijn er lessen waarbij papa en mama niet meer mee gaan en het kind op eigen benen mag staan, uiteraard onder deskundige begeleiding. Samen spelen in de groep is niet alleen goed voor muzikale ontwikkeling van de kinderen, maar ook om te leren hoe het kind zich sociaal moet uiten. Het begint al simpel, met zaken als oefenen op je beurt, waar de kinderen vaak voor het eerst bij het CME mee te maken krijgen. Ze moeten leren om te gaan met een groep en hun rol daarin zoeken. Daarbij krijgen ze natuurlijk hulp van u als ouder, maar ook de pedagogische begeleiders van VME staan voor ze klaar. De muzieklessen beginnen wij op de meest eenvoudige en toegankelijke manier: schudden met kattenballetjes, tikken met stokjes en trommelen op wasteiltjes. Op deze manier ontdekt het kind dat er overal muziek in zit en leren ze spelenderwijs steeds beter hiermee om te gaan. Daarnaast hebben we speelgoed wat ook muziek maakt, zodat hiermee uw kind aan kan oefenen. En natuurlijk hebben we ook echte muziekinstrumenten, die uitermate geschikt zijn als opstapje naar het leren van een instrument als de piano of gitaar. Denk aan maracassen, trommels, klankstaven en nog veel meer.

Het VME als peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Voor de kinderen die zonder ouder komen hebben wij ook voldoende te bieden. Dit bieden wij voornamelijk aan in ons kinderdagverblijf, waar de kinderen meerdere keren per week bezoek krijgen van ‘Juf Muziekles’. Daarbij doen we ongeveer hetzelfde als bij de ouder-kindcursussen, maar dan toegespitst op minder volwassen begeleiding. Daarbij ligt de nadruk niet alleen op muziek maken, maar ook op andere aspecten, zoals het motorische en het sociale. Wij merken dat als we er samen een liedje bij zingen, de kinderen het een stuk fijner vinden. Zeker activiteiten als opruimen gaan daarbij zonder gemopper en stress. Naast dat we bij het VME cursussen aanbieden voor langere tijd verzorgen we ook workshops en lezingen die in een kortere tijdspannen u veel mee kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan de workshop Noten Lezen, waarbij u in twee uur leert noten lezen. Ideaal voor de ouder of pedagogisch medewerker die graag meer wil doen met muziek in de klas! We bieden ook andere vormen van begeleiding aan voor pedagogisch medewerkers, zoals de een thema-avond waarbij we onze visie op muziekeducatie verder toelichten. Heeft u interesse gekregen in wat het VME u en uw kind allemaal kan bieden? Kom dan eens langs om te kijken, of meldt u direct aan op de website. Ook vindt u op onze website een overzicht van de cursussen, workshops en lezingen die wij organiseren en waar u zich voor aan kunt melden. Tot snel! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn