Reliplan

24 juli 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

“Loopt u al langer rond met de wens een uniek gebouw aan te schaffen om in te wonen of te werken? Neem dan contact op met Reliplan van de Vastgoedexperts. Dit is een groep adviseurs die gespecialiseerd zijn in bijzondere gebouwen zoals kerken, monumentale gebouwen en kloosters. Tegenwoordig is steeds meer te zien dat deze gerenoveerd worden tot woningen. Om dit op een juiste manier uit te voeren, is de betrokkenheid van een expert van belang. Daarnaast is het via deze groep ook mogelijk de juiste plek te vinden. Hoewel een kerk of klooster wellicht een wens van u is, wilt u wel op de hoogte zijn van de staat van het gebouw. Met een expert van Reliplan heeft u professionele steun in de zoektocht naar uw unieke huis. Waar voorheen de plek natuurlijk voor andere doeleinden werd gebruikt, moet het nu helemaal aangepast worden naar de nieuwe functionaliteiten. Dit houdt ook in dat het gebouw moet voldoen aan de laatste veiligheidsvoorschriften. Zeker als het huis wordt gebruikt als woning en als maatschappelijke bestemming. In dat geval bent u verplicht u te houden aan bepaalde regels. Vandaar dat een specialist van Reliplan noodzakelijk is om te betrekken bij het verbouwen of renoveren van een bijzonder gebouw.

De diensten van Reliplan

Naast u adviseren in het verbouwen van uw nieuwe unieke woning, kan Reliplan u ook bijstaan in het vinden ervan. Via de website devastgoedexperts.nl is het mogelijk diverse gebouwen te vinden die aangeboden worden voor de verkoop. Binnen de groep Reliplan zijn onder andere de volgende experts betrokken:

  • Architecten
  • Taxateurs
  • Makelaars
  • Vastgoedadviseurs
  • Bouwkundigen

Binnen al hun expertises hebben zij zich het meeste verdiept in kerkgebouwen of kloosters. Deze mensen kunnen u op weg helpen om de volgende punten optimaal aan te pakken:

  • Voegwerk
  • Vochtwering
  • Brandveiligheid
  • Isolatie

Reliplan is breed inzetbaar om op de juiste wijze deze bijzondere gebouwen om te toveren tot een waar woonpaleis of een andere functie te geven. Om de juiste stappen te nemen, moet duidelijk zijn waar u extra op moet letten. De bouw van een kerk of klooster zal behoorlijk verschillend zijn van de reguliere en hedendaagse gebouwen. Ze zullen in ieder geval niet voldoen aan de laatste bouwvoorschriften. Veel nieuwe bewoners zullen ook het gebouw willen aanpassen zodat het gebruik nog comfortabeler wordt. Denk daarbij inderdaad aan de isolatie van het gebouw zodat het binnen niet te warm of te koud wordt. Dit zijn allemaal aanpassingen waar u Reliplan bij kunt gebruiken. Ook om ervoor te zorgen dat de originaliteit van het gebouw zoveel mogelijk gewaarborgd wordt.

Voor het behoud van cultuurgoed

Kerken en kloosters zijn niet zomaar gebouwen. Het is cultureel erfgoed wat zo lang mogelijk, het liefst voor altijd, bewaard blijft. Hier wilt de groep van Reliplan voor zorgdragen. Om deze gebouwen te behouden moeten ze gebruikt worden, maar wel met de zorgvuldigheid waar het pand om vraagt. Vaak zit dat hem in de kleinste details. Alleen een echte kenner weet waar op gelet moet worden bij het verbouwen of renoveren van een kerk. Door dit op de juiste manier aan te pakken, bent u bij Reliplan op het juiste adres. Met hen blijft de authenticiteit gewaarborgd, maar volgens de moderne richtlijnen die nu gelden op het gebied van huisvesting. Ga naar de website de vastgoedexperts.nl om meer te weten te komen over hun werkzaamheden en alvast te beoordelen wie u nodig heeft. Ook als u de kerk alsnog als een kerk wilt gebruiken, is Reliplan perfect om mee te werken. Samen met deze groep maakt u de kerk bruikbaar voor het huidige gebruik en het nieuwe gezelschap dat hiervan gebruik gaat maken.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn