Neem het zekere voor het onzekere met een co2 brandblusser

10 augustus 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoewel we deze uitspraak vaak bezigen, lijken weinig mensen te beseffen dat een ongeluk ook echt in een klein hoekje kan zitten. Omdat het een dergelijk klein hoekje betreft is het vaak niet iets wat je in de gaten hebt. Een laptop die bijvoorbeeld over verhit raakt terwijl jij ligt te slapen is een voorbeeld van een dergelijk klein hoekje. Soms vergeet je de stekker eruit te halen terwijl je de laptop op een zeer ontvlambare ondergrond hebt laten staan. De laptop zit vol met stof, kan de hitte niet afvoeren en voor je het weet ontstaat er brand. Deze brand kan dus echt letterlijk in een klein hoekje ontstaan indien je de laptop in een klein hoekje hebt gezet. Als er in dat kleine hoekje ook een gordijn hangt, dan heb je al snel vlammen die via het gordijn het plafond bereiken. Van daar duurt het niet lang voordat de hele kamer in lichtelaaie staat. Dit gebeurt allemaal terwijl je licht te slapen. Indien je een rookmelder hebt, komt het niet zo ver. Zodra de laptop vlam vat, zal er al voldoende rook vrijkomen om jou met een bonkend hart te doen ontwaken. Op dat moment is het zaak dat je kordaat actie onderneemt. Daarom is het hebben van een rookmelder alleen niet voldoende. Want op het moment dat je door de rookmelder gewekt wordt, moet je ook de middelen hebben om de brand te blussen. Je hebt dus een brandblusser nodig in je woning. Een goede optie wat betreft een brandblusser is de co2 brandblusser. Met een co2 brandblusser voorkom je dat je andere apparatuur vernielt. Ook het tapijt, meubelen en je vloer worden gespaard als je gebruik maakt van een co2 brandblusser. Waarom dat zo is kun je hieronder lezen.

Wat is een co2 brandblusser?

Een co2 brandblusser is anders dan een traditionele blusser, want het maakt gebruik van een bijzondere blusstof. Deze blusstof komt vrij als bevroren gas. Dit gas wordt ook wel koolzuursneeuw genoemd. Daarom vind je de co2 blusser ook vaak onder de naam koolzuursneeuwblusser. Op het moment dat je de co2blusser gebruikt om het vuur te blussen ontstaat er een reductie in zuurstof. Vuur heeft zuurstof nodig om te branden, dus zodra je de zuurstof wegneemt zorg je ervoor dat het vuur als het ware letterlijk geen brandstof meer heeft. Dit zorgt er vervolgens voor dat het vuur dooft. Doordat de co2blusser het vuur blust met een gasvormig blusmiddel ontstaat er dus geen nevenschade. Hierdoor blijven je meubels en dergelijke ongedeerd. Het enige wat dus kapot gaat door een dergelijke brand is datgene dat daadwerkelijk in de brand heeft gestaan. Dat is natuurlijk mooi, want het is altijd jammer als je meer apparatuur moet verliezen tijdens het brandplus proces. Het is dan ook om deze redden dan een co2 brandblusser verreweg het meest populair is als blusmiddel. De co2 brandblusser is dan ook bij uitstek geschikt voor computerruimtes of laboratoria. In dit soort ruimtes is het immers van groot belang dat de apparatuur gered wordt tijdens een brand. Het zou dan ook jammer zijn dat een brand één computer vernield en dat de blusser er nog eens 5 extra beschadigd. Met de co2 brandblusser heb je dat probleem dus niet.

Waar koop ik een co2 brandblusser?

Als je een co2 brandblusser wil kopen dan kun je dat het beste doen via brandblusstore.nl. Hier kun je terecht voor allerlei brandwerende artikelen zoals:

  • Brandslanghaspels
  • Brandmelders
  • Blusdekens
  • Vlucht ladders
  • Noodverlichting
  • Koolstofmonoxidemelders
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn