Kies jij voor een buitenlandse stage?

20 december 2020

Posted in Cursus en Opleidingen

Bij veel opleidingen hoort het er bij om werkervaring op te gaan doen door middel van stagelopen. Is dit bij jou ook het geval, dan is het natuurlijk heel erg leuk om voor een buitenlandse stage te kiezen! Dit geeft jou een bijzondere ervaring. Het is niet alleen goed voor je persoonlijke ontwikkeling, maar het staat ook zeker goed op je cv. Het zal voor toekomstige werkgevers een reden zijn om jouw sollicitatie nog eens wat nader te bekijken. Een buitenlandse stage is daarom om verschillende redenen echt een aanrader!

Kies voor een unieke ervaring

Natuurlijk is het zo dat je als onervaren student overal wat kunt leren en dat ieder stagebedrijf jou nieuwe kennis en nieuwe contacten zal opleveren. Maar een buitenlandse stage biedt nog zoveel meer, helemaal als je kiest voor een land buiten Europa. Hoewel er ook binnen Europa verschillen in cultuur zijn, ervaar je dit natuurlijk nog meer als je naar landen gaat die verder weg zijn. Er zijn niet alleen cultuurverschillen op straat en in persoonlijke contacten, maar ook binnen het bedrijfsleven. In Nederland is er vaak veel minder sprake van een strakke hiërarchie dan in bijvoorbeeld China. Tijdens een buitenlandse stage leer je al deze verschillen kennen en leer je omgaan met deze cultuurverschillen. Dit geeft jou een voorsprong voor toekomstige werkgevers. Als jij je stageperiode succesvol afrondt, toon je immers aan dat jij je aan kunt passen aan andere bedrijfsculturen. Daarnaast is het ook voor de contacten niet verkeerd om naar het buitenland te gaan. Je kunt dan niet meer vertrouwen op de contacten die je thuis hebt, maar je moet echt helemaal opnieuw je sociale leven opbouwen. Dit kan jou voor het leven een netwerk opleveren, waar je zowel privé als zakelijk veel aan kunt hebben. Ook daarom is een buitenlandse stage echt een aanrader. Tot slot is het zo dat het een ideale gelegenheid is om je een andere taal echt eigen te maken. Natuurlijk kun je taallessen volgen, maar in de praktijk hiermee aan de slag gaan is toch wel even iets anders, dan krijg je een tal pas echt onder de knie.

Je buitenlandse stage regelen

Wat wel een nadeel kan zijn van een buitenlandse stage, is dat het lastig kan zijn om alles te regelen. Je moet immers niet alleen een bedrijf vinden dat een stagiair wil begeleiden, maar je moet ook woonruimte hebben en een visum regelen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken, dan moet je je zeker aanmelden bij stagelanden. Zij kunnen voor jou een buitenlandse stage regelen in:

  • China
  • Indonesië
  • Taiwan
  • Japan
  • Zuid-Korea
  • Singapore
  • Australië
  • Nieuw-Zeeland

Als je de hulp van stagelanden inschakelt, dan regelen zij verschillende zaken voor jou. In de eerste plaats helpen zij jou met het vinden van een stagebedrijf. Zij kunnen bijna voor alle opleidingsniveaus en studierichtingen passende bedrijven vinden. Hebben ze een stageplek gevonden, dan kun je via Skype kennis maken met het bedrijf om te kijken of jij er ook enthousiast over bent. Is dat het geval, dan helpt stagelanden jou ook met het regelen van je visum, een woonplek en nog veel meer zaken rondom jouw buitenlandse stage!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn