Kies jij voor de taxus?

12 april 2021

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je op zoek gaat naar mogelijkheden voor hagen, dan zul je al snel de taxus tegenkomen. Niet iedereen zal bekend zijn met deze plantensoort, maar het is een sterke plant die het hele jaar groen blijft. Er zijn verschillende soorten te onderscheiden, sommige soorten taxus zijn heel geschikt om een haag mee aan te planten, terwijl andere soorten beter op zichzelf kunnen staan als een struik. Doordat de plant zo sterk is, is deze voor iedere tuin eigenlijk wel geschikt en ook als je geen groene vingers hebt, kun je hier zeker mee uit de voeten.

Kies jij voor de taxus?

Hagen van taxus

Zoals gezegd kan deze plantensoort solitair geplaatst worden, als een vrij groeiende struik of juist in een bijzondere vorm gesnoeid. Maar meestal kiezen mensen voor de taxus omdat ze een haag aan willen planten. Er zijn natuurlijk verschillende soorten planten die je kunt kiezen als je hagen wilt aanplanten, denk aan:

  • conifeer
  • laurier
  • beuk

Welke plantensoort kun jij nu het beste kiezen? Dat hangt af van een aantal factoren. In de eerste plaats moet je nadenken over of je groenblijvende hagen wilt of dat ze in de winter hun blad mogen verliezen. Aangezien veel mensen kiezen voor een haag voor hun privacy, zullen de groenblijvende soorten bij velen de voorkeur hebben. De taxus is dan heel erg geschikt. Niet alleen heb je hiermee het hele jaar privacy, je overige planten profiteren ook het hele jaar van de beschutting die een taxushaag biedt en zelf kun je het hele jaar genieten van iets groens in je tuin. Een ander punt om in het oog te houden als je haagplanten uit gaat kiezen, is de kleur en de vorm van het blad. De uitstraling is immers ook van belang. Een beukhaag heeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een taxushaag. Daarbij is het belangrijk om te weten dat er meer dan één soort taxus bestaat, dus ook binnen deze plantengroep heb je nog weer voldoende keus.

Rechtstreeks van de kwekerij

Heb jij besloten dat de groenblijvende taxus voor jou de juiste keus is, dan is het dus nog bepalen welke soort je dan kiest. Kies je voor een van de baccata soorten of voor de Hicksii? Welke variant jouw voorkeur ook geniet, belangrijk om te weten is dat je de planten het beste rechtstreeks bij een kwekerij kunt kopen. Niet alleen is de kwaliteit daar vaak hoger, ook de prijzen liggen vaak lager dan bij een tuincentrum. Dit komt doordat er een tussenhandelaar tussenuit gehaald wordt. Als jij een haag van taxus aan wilt planten, dan doe je er daarom goed aan om te kiezen voor Kwekerij Top&Top. Je kunt hun planten bestellen via taxusbestellen.nl of je kunt de gewenste exemplaren ophalen bij hun kwekerij. Wil jij graag een haag om jouw tuin, maar zie je het niet zitten om deze zelf aan te planten? Dan biedt deze kweker jou ook de mogelijkheid om dit voor jou te doen! Zo hoef je dus zelf niet aan de slag te gaan. Hoe je het ook aanpakt, als je met taxus aan de slag wilt, is dit het juiste adres om inkopen te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn