Je geest op reset met actieve vakanties

7 juni 2017

Posted in Vakantie en Recreatie

Actieve vakanties - Roy

De menselijke geest is een soort spons. Je absorbeert dagelijks allerlei informatie, indrukken, emoties, frustraties, gedachten en vaak ook allemaal door elkaar heen. Dit is in principe niet zo erg, maar het is wel belangrijk dat je af en toe de boel weer even op nul zet. Een spons kan immers ook niet een onbeperkte hoeveelheid vocht absorberen. Af en toe moet je de spons even uitwringen en zo moet je de geest af en toe dus ook even uitwringen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Eigenlijk ben je elke dag al bezig met een soort uitwringingsproces. Op het moment dat je gaat slapen, dan ben je druk aan het dromen en sommige wetenschappers denken dat mensen dromen om alle indrukken te verwerken. Dus als je slaapt ben je al bezig om de geest als het ware weer te resetten. Maar in het drukke leven van vandaag de dag heb je af en toe iets meer nodig. Daarom gaan mensen ook op vakantie. Ze moeten er af en toe even uit om helemaal te ontspannen en tot rust te komen. Het is dan ook logisch dat veel mensen kiezen voor een zon, zee, en strand vakantie. Maar dit is niet per se de beste optie. Niets doen geeft de geest immers de gelegenheid om te gaan malen, piekeren en om na te denken over zaken in het verleden en zaken die nog in de toekomst liggen. Als je echt wilt dat je geest weer op nul komt te staan, dan moet je je geest als het ware uitputten. Dit doe je met behulp van actieve vakanties. Actieve vakanties zorgen er namelijk voor dat je bezig bent en bezig blijft. Het is vooral een fysieke inspanning, maar daardoor is je geest vooral bezig met je lichaam, met afzien en uiteindelijk met pure vrijheid. Want hoewel het af en toe afzien is, zorgt het wel voor een lege geest. Op het moment dat je immers na een hele lange tocht de top van een berg bereikt, dan kun je genieten van een schitterend uitzicht. Dit werkt zo bevrijdend, dat je de pijn vergeet en het zijn deze zen momenten die je geest weer op nul zetten. Daarom zijn actieve vakanties zo belangrijk. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je nog nooit hebt deelgenomen aan één van de vele actieve vakanties die er mogelijk zijn. In dat geval kun je uiteraard wel wat begeleiding gebruiken. Kies daarom voor de actieve vakanties onder begeleiding van Roy van Langen. Meer over de actieve vakanties van Roy van Langen vind je hieronder.

De verschillende actieve vakanties van Roy van langen

Mocht je op zoek zijn naar actieve vakanties, dan kun je terecht op de website van royvanlangen.nl. Je kunt verschillende soorten van actieve vakanties boeken. Je kunt bijvoorbeeld een wandelvakantie boeken, maar je kunt ook sneeuwschoenwandelen. Dat betekent dat je echt door de sneeuw wandelt en kunt genieten van de mooiste uitzichten. Het gaat immers niet alleen om afzien en je geest leeg maken. Je wilt ook genieten van de mooie ongerepte wilde natuur. Dat kan in de dalen vol groen, maar ook op de besneeuwde toppen. Je kunt kiezen voor actieve vakanties waar je van onbemande hut naar onbemande hut reist.  Roy is er om je langs het juiste pad te leiden.

Meer informatie vind je op de site

Mocht je meer willen weten over de vakanties met Roy van Langen, dan kun je terecht op de website. Hier kun je onder andere informatie vinden over de volgende onderwerpen:

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn