Jaren 30 bouw

28 februari 2017

Posted in Woning en Tuin

De jaren 30 bouw is weer helemaal terug. Als u aan jaren 30 bouw denkt, dan schiet u misschien helemaal niets te binnen. Dat is ook niet zo vreemd want wat weet u nu eigenlijk van architectuur en dan over een specifieke periode, 70 jaar geleden? Kijkt u maar eens op onze website rond als u meer wilt weten over dit type bouw. Zeker als u op zoek bent naar een koophuis, dan is het uiterlijk van uw huis erg belangrijk. U gaat er misschien wel de rest van uw leven in wonen. Dan wilt u een type stijl waarin uw huis gebouwd is dat van alle tijden is. Sommige stijlen zijn erg tijdelijk, soms komt het weer terug omdat het retro is. En soms is het altijd een mooi gezicht. Dat kan komen door het expressieve vermogen maar kan ook omdat het juist zo degelijk en onopvallend is. De jaren 30 bouw is de tijd van bekende Nederlandse kunstenaars zoals Rietveld en Mondriaan. De Stijl werd in die tijd opgericht en het zogenaamde “Nieuwe Bouwen” ontstond. Een beroemde architectonische kunststroming. Ook het modernisme vierde hoogtij, een vrij saaie stijl die een goed voorbeeld geeft van een tijdelijke stroming. Dat is dan ook niet waar we op doelen als we het over jaren 30 bouw hebben. Onze huizen kunnen worden opgeleverd in de jaren 30 bouw zoals De Stijl voor ogen had. Kenmerken van de jaren 30 bouw zijn bijvoorbeeld transparantie, symmetrie en functionaliteit. Kleur gebruikt men in de jaren 30 bouw niet als versiersel maar diende een geheel te vormen met de rest. Als een organisch geheel. Vandaar dat symmetrie ook een belangrijke rol speelt in de jaren 30 bouw omdat het een, eventueel schijnbare, evenwichtige verhouding weergeeft van ongelijke delen van het gebouw. Klinkt u dit als muziek in uw oren? Wilt u graag een huis dat aan deze kernpunten voldoet maar moet het wel gaan om nieuwbouw? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Leest u dan ook snel verder, dan leggen we u nog meer uit over de jaren 30 bouw en onze projecten.

De jaren 30 bouw is weer helemaal terug!

Zit u wel te wachten op een huis dat in de jaren 30 bouw is opgeleverd? Kijkt u dan eens op gorate.nl want wij van bouwbedrijf Gorate Garant Woningen zijn gespecialiseerd in deze bouwstijl. Als u graag wat voorbeelden wilt zien van de jaren 30 bouw, dan kunt u die uiteraard vinden op onze website. Niet alleen vindt u diverse plattegronden en foto’s van de huizen die we in de jaren 30 bouw stijlen hebben voltooid, u vindt er allerlei informatie over deze huizen. U vindt de vraagprijs, het adres, de ligging en uiteraard diverse technische specificaties. Als u graag eens een rondleiding wilt in het jaren 30 bouw huis van uw dromen, dan hoeft u enkel even contact met ons op te nemen. Dan staat er een aannemer van ons bedrijf op de dag zelf voor u klaar om alle kamers, hoeken en gaten van het huis te laten zien. U krijgt natuurlijk het prospectus mee naar huis en dan horen we het wel van u en uw notaris. Zoals we daarnet al zeiden is deze bouwstijl een tijdloze stijl die van generatie op generatie succesvol is gebleken. Mensen doen er een spreekwoordelijke moord voor om in een huis te wonen dat is ontworpen door Rietveld, van der Rohe of Schröder. Die huizen zijn behoorlijk prijzig maar u kunt nu in een gloednieuw huis wonen dat wel in deze jaren 30 bouw stijl is gemaakt! Dan weet u trouwens ook zeker dat u niet snel met mankementen komt te zitten. Dat is wel een ander verhaal als u in een dergelijk huis woont dat 70 à 80 jaar oud is. Het kan nog zo goed ontworpen zijn en de jaren 30 bouw eer aan doen, problemen krijgt u er waarschijnlijk vroeg of laat mee. Wilt u alle informatie nog eens rustig op een rijtje zien? Dan kunt u ook online een brochure aanvragen. We sturen het na de aanvraag direct op zodat u het thuis samen met uw partner rustig door kunt nemen. Laat u inspireren door de jaren 30 bouw en vraag om een rondleiding. U zit nergens aan vast en u mag alles op uw eigen tempo beslissen. Een huis kopen is immers iets dat u niet overhaast wilt doen!

We ontwerpen en leveren graag uw huis af!

Naast het aanvragen van een brochure of een rondleiding kunt u via onze site nog veel meer doen:

  • Natuurlijk kunt u contact met ons opnemen via de site, door te mailen of te bellen
  • Ook kunt u op de bouwkaart zien op welke plekken in Nederland we huizen hebben afgeleverd in deze bouw die populair was in de vorige eeuw.
  • Blijkt dat u erg ver weg woont en is het moeilijk om een rondleiding te volgen? Dan kunt u ook een digitale rondleiding doen via onze website! Een heuse driedimensionale rondleiding die u een virtueel beeld geeft van de huizen die we bouwen in deze gerenommeerde stijl. U kunt alle kamers bekijken in 360 graden en deze optie is geheel kosteloos.

U vindt ons totale modellenoverzicht, de recent opgeleverde modellen en vrije ontwerpen terug op de website. Schroom dus niet langer maar neemt u direct een kijkje. Zelf een huis bouwen? Wij maken het ontwerp voor u!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn