Infrarood verwarming

26 juni 2018

Posted in Woning en Tuin

infrarood verwarming | HeatXL infrarood verwarming

Heb jij wel eens gehoord van de mogelijkheid van infrarood verwarming? Voor veel mensen is dit nog een volkomen onbekend concept en dat is jammer, het biedt namelijk veel voordelen om hier gebruik van te maken. Een eerste grote pluspunt is het punt van de duurzaamheid. Nu het gas opraakt, het duidelijk wordt hoeveel aardbevingen de winning hiervan veroorzaakt en hoe slecht het milieu er aan toe is, zullen we toch echt nieuwe manieren moeten vinden om al onze panden warm te houden. Een van de opties die je daarvoor kunt gebruiken, is infrarood verwarming. Het prettige hiervan is dat dit werkt op stroom en dat is een energiebron die gemakkelijk duurzaam op te wekken is. Je kunt op die manier het verwarmen van je huis duurzaam maken door groene stroom af te nemen bij je energieleverancier, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te participeren in een windmolenpark, mee te doen met een energiecoöperatie of zonnepalen te laten leggen op je eigen dak. Er zijn heel veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de stroom die jij verbruikt voor je infrarood verwarming groen is, zodat jij op een energieneutrale manier je pand warm kunt krijgen.

Infrarood verwarming mooi en eenvoudig te installeren

Een ander groot voordeel van infrarood verwarming is dat de panelen die je hiervoor gebruikt tegenwoordig in heel veel verschillende varianten te krijgen zijn en dat je ze eigenlijk op iedere gewenste plek op kunt hangen. Je hoeft ze enkel aan te sluiten op stroom, je zit dus niet met leidingen waar je rekening mee moet houden. Daardoor kun je ze ook nog heel gemakkelijk weer verplaatsen. Ze zijn bovendien heel vlak en nemen daardoor relatief weinig ruimte in. Doordat de panelen van de infrarood verwarming niet alleen maar meer in het wit te krijgen zijn, maar ook in andere varianten, kunnen ze ook een mooi onderdeel van jouw woning vormen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar met een mooie print erop, waardoor het eigenlijk gewoon een soort schilderij voor aan je muur is. Je kunt daarbij niet alleen maar kiezen voor een kant en klare print, maar je kunt ook een eigen foto hierop laten afdrukken. Daarnaast is het zo dat je ook een paneel kunt kopen in de vorm van een spiegel. Ideaal voor gebruik in de badkamer of in de slaapkamer bij je klerenkast. Met infrarood verwarming heb je dus echt heel veel mogelijkheden!

Directe warmte

Een ander pluspunt van infrarood verwarming is dat de straling niet de lucht verwarmt, maar objecten en mensen. Daardoor is het een veel efficiëntere manier van verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan grote gebouwen als:

  • sportcomplexen
  • kerken
  • bedrijfshallen
  • winkels

Warme lucht stijgt altijd naar boven en als je er dus voor wilt zorgen dat er voor iedereen een aangename temperatuur is, dan moet je flink stoken om het overal lekker warm te krijgen. Bij infrarood verwarming worden de aanwezige personen echter zelf direct door de straling verwarmt, waardoor er veel minder energie verloren gaat. Dat is vanuit het oogpunt van de kosten en de duurzaamheid natuurlijk wel zo prettig! Heb jij voor een complex project dergelijke panelen nodig? Dan kan HeatXL deze voor jou verzorgen en installeren. Ook aan installateurs en groothandels leveren zij deze panelen. Uiteraard zijn ze altijd van een uitstekende kwaliteit, zodat je er op kunt vertrouwen dat er een goede warmtevoorziening aangelegd wordt. Wil jij dus ook graag jouw bedrijfshal, kerk of sporthal duurzaam en efficiënt verwarmen? Of ben jij een installateur en wil jij jouw klanten een alternatieve oplossing bieden? Neem dan contact op met HeatXL, de specialist op het gebied van infrarood verwarming!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn