De vele voordelen van een Primo bbq

20 februari 2019

Posted in Ondernemers en Particulieren

De ene bbq is de andere niet, dat moge duidelijk zijn. We weten allemaal dat er een groot kwaliteitsverschil zit in de verschillende bbq’s die op internet en in winkels worden aangeboden. En als je echt dol bent op een goed stukje vlees van de bbq is het wellicht goed je even in te lezen over wat de Primo bbq is en wat je er allemaal mee kunt. De Primo bbq wordt door vele kenners de beste bbq ter wereld genoemd, en dat is niet zo raar als je zijn mooie design ziet en weet wat je er allemaal mee kunt. Dit type bbq is namelijk allereerst verkrijgbaar in verschillende maten en varianten en valt op door zijn kenmerkende, ovale vorm. Met een Primo bbq koop je eigenlijk een Kamado, wat een mooi woord is voor een keramische bbq. Het is een ontwerp dat oorspronkelijk uit Japan komt, maar ook hier in Nederland de laatste jaren steeds populairder is geworden. Wat hem zo bijzonder maakt is dat je met een Kamado heel goed zelf de hitte binnenin de bbq kunt reguleren. Doordat de bbq gemaakt is van keramiek houdt hij de warmte zeer goed vast en daardoor blijven de kolen die onderin liggen constant op de ideale temperatuur, ook nadat je hem geopend hebt om vlees toe te voegen of te checken of sommige lapjes al gaar zijn. En doordat de Kamado zowel van boven als van onder volledig afsluitbaar is blijft de rook dus ook binnenin de bbq en krijgt het vlees die kenmerkende rooksmaak waar zoveel mensen van houden. Het geeft toch net wat extra karakter aan een stukje vlees dan wanneer je het in de open lucht zou bakken, doordat daar veel minder rookvorming bij komt kijken en de rook die wel ontstaat meteen ontsnapt. 

De voordelen van een Primo bbq

Een Primo bbq heeft ten opzichte van standaard bbq’s vele voordelen, waarvan we zojuist al de perfect te controleren temperatuur noemden. Naast dit fijne voordelen biedt een Primo bbq ook de volgende, handige features:

  • Door zijn ovalen vorm kun je er ten opzichte van ronde bbq’s overal goed bij.  
  • Je kunt hem niet alleen gebruiken voor grillen, maar ook voor braden, stomen en bakken.
  • De Primo bbq is zelfs geschikt voor slow cooking, doordat je de temperatuur ook laag kunt instellen.
  • Hij heeft een prachtig mooi design en is dus een lust voor het oog van ieder bbq-minnend mens.
  • Je krijgt er maar liefst 20 jaar garantie op, wat de kwaliteit van het product bevestigt.
  • Je hoeft niet meer continu in de weer te zijn met houtskool en briketten.

Zoals je ziet meer dan genoeg voordelen en redenen om te kiezen voor het geweldige design van de Primo bbq. Nu is het alleen nog de vraag welk type je kiest uit het grote assortiment.

De vele varianten van de Kamado bbq

Heb je besloten om een Primo bbq aan te schaffen (een Kamado bbq dus!) dan wordt het nog moeilijk om te kiezen welke variant. Ze zijn er namelijk in diverse maten. Probeer in je achterhoofd te houden voor hoeveel man je hem doorgaans wil gebruiken, dat helpt al een stuk. Als je een klein gezin hebt kies je voor een kleine variant, en nodig je graag elke keer de hele familie uit of komt de bbq op een sportclub of iets dergelijks te staan, dan kies je de grootste variant. Maar welke Primo bbq je ook kiest, je haalt een prachtige bbq in huis van ware topkwaliteit, bestel dus snel deze bbq online bij bbq-webshop Het Kolenboertje: kolenboertje.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn