Betere resultaten met serious games

17 januari 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Onze bedrijfsstructuur was al jarenlang hetzelfde. Alle afdelingen waren behoorlijk op zichzelf en er was eigenlijk zelden sprake van onderling contact. Dit vonden wij als bedrijfseigenaren eigenlijk erg zonde. Uiteraard hadden we bij andere bedrijven gezien dat het ook anders kon en dat dit vaak ook betere resultaten opleverden. Dat wilden wij ook! Toen wij voor het eerst aankondigden aan ons personeel dat we de structuur binnen het bedrijf wilden gaan veranderen en dat er meer samengewerkt zou gaan worden, werd dit met veel weerstand ontvangen. Bijna niemand had er zin in om de manier waarop ze werkten te veranderen en ineens met voor hen wildvreemden aan de slag te gaan. Zelfs toen wij uitlegden dat de resultaten flink zouden verbeteren en dat de werkzaamheden voor hen leuker en makkelijker zouden worden, kwam er nog geen verandering in. We vonden dit een erg vervelende situatie en we zijn toen op zoek gegaan naar een passende oplossing voor deze situatie. Die vonden we bij het bedrijf Salsaparilla. Hier hebben ze de serious games ontwikkeld. Hiermee kun je op een speelse wijze nieuwe structuren in je bedrijf introduceren en dat was dus precies waar we naar op zoek waren.

  • Het Nieuwe Werken
  • Samenwerken
  • Verandermanagement

Dit zijn drie thema’s waarbinnen Salsaparilla de serious games ontwikkeld heeft. Er zijn nog een hoop meer thema’s waarmee ze je kunnen helpen en het is zeker de moeite waard om daar eens naar te kijken.

Het inzetten van de serious games

Dat we ons door de eerste tegenslag niet tegen zouden laten houden om de nieuwe bedrijfsstructuur te introduceren dat is hopelijk duidelijk. Een ding wisten we gewoon absoluut zeker: we zouden deze nieuwe vorm van werken krijgen. Door samen te werken met de medewerkers van Salsaparilla ging er een wereld voor ons open. Zoveel bedrijven proberen bijna met geweld nieuwe dingen te introduceren en vaak werkt dat gewoon niet. Dat is niet zo vreemd ook. Mensen houden niet van verandering en ze zullen er alles aan doen om dit tegen te houden. Daarnaast is na de zeer onzekere economie waar we net uitkomen het ook niet gek dat veel mensen nog steeds bang zijn om hun baan te verliezen en verandering is daar het eerste teken van. Door met de serious games aan de slag te gaan, was het voor onze medewerkers veel leuker om te werken. Ze werden op een speelse wijze geïntroduceerd aan de andere medewerkers en het nieuwe systeem. Tegen de tijd dat de spelen over waren, had niemand het nog ergens anders over. Iedereen was enthousiast en toen we de volgende dag op kantoor verschenen waren de eerste veranderingen al met veel enthousiasme doorgevoerd. Dit vonden wij natuurlijk erg leuk om te zien. Door de hervonden positieve houding van de medewerkers werd er ook ineens veel harder gewerkt na de serious games!

Bijkomende voordelen van de serious games

Niets is zo erg als in een sleur terecht komen. Mensen denken bij dit woord vaak aan een relatie, maar dit kan op de werkvloer ook zeker gebeuren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je wilt dat je medewerkers geïnspireerd op de werkvloer verschijnen en het ook leuk vinden om hier te zijn. Met de serious games geef je ze een hele nieuwe kijk op de werkzaamheden en het bedrijf. Dit geeft een hoop inspiratie en mensen komen met meer plezier naar het werk. Zo hebben we ook opgemerkt dat het ziekteverzuim sinds de serious games flink gedaald is. Dat vinden we zeker niet verkeerd! Iedereen heeft het meer naar zijn of haar zin en dat merk je aan alles. bekijk meer informatie op de website https://www.salsaparilla.nl/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn