6 tips voor warehousing

6 januari 2017

Posted in Transport en Logistiek

Rugo - WarehousingWanneer je net een nieuw bedrijf hebt opgezet is dit natuurlijk erg spannend. Je producten gaan de hele wereld over en deze moeten allemaal goed bij de klant aankomen. Veel jonge ondernemers raken pas op dit punt bekend met de term “warehousing”. Warehousing is simpelweg het opslaan van goederen om deze in een later stadium naar de klant te vervoeren. Ook kan warehousing worden ingezet om producten heel kort te stallen, voordat deze met ander transport verder worden gedistribueerd. Warehousing is ontzettend belangrijk, maar we weten er eigenlijk helemaal niet zoveel vanaf! Hieronder krijg je de zes belangrijkste tips wanneer je op zoek bent naar een goed warenhuis. Waar moet je op letten?

  • Toegankelijk
  • Producten makkelijk bereikbaar
  • Degelijke kwaliteit
  • Ruimte
  • Koeling
  • Goedkoop

In de eerste plaats moet de opslagplaats goed te bereiken zijn. Dit is natuurlijk logisch, met warehousing wil je bereiken dat je producten snel naar de klant kunnen of snel kunnen worden verplaatst. De locaties waar een warenhuis het beste geplaatst kan worden zijn misschien wat minder logisch. Je zou misschien verwachten dat een warenhuis dicht bij de klanten gebouwd moet worden of op een plek moet staan waar grote vrachten aankomen. Dit is echter helemaal niet noodzakelijk, warehousing kan op allerlei plaatsen in Nederland. Een grote stad is misschien wel dichtbevolkt, maar niet altijd toegankelijk! Wanneer je uren nodig hebt om met vrachtwagens op locatie aan te komen is dit puur tijdverlies. Hier moet je dus niet aan beginnen. Wanneer je begint met warehousing is het dus belangrijk om een locatie te zoeken die toegankelijk is. Toegankelijk voor de klant, toegankelijk voor logistiek en toegankelijk voor jezelf! In het warenhuis zelf moet je natuurlijk ook met een aantal zaken rekening houden. Zo kijk je of alle producten goed uitgestald kunnen worden en makkelijk bereikbaar zijn. Warehousing werkt alleen wanneer de producten heel snel weer teruggevonden en opgestuurd kunnen worden; zonder goede distributie ben je nergens. Kijk dus hoe de indeling van het pand geregeld is en of je hiermee goed uit de voeten kunt. Wanneer je niets anders ziet dan rijen met ongeorganiseerde kasten, dan is dit pand misschien niet de beste plek om je producten onder te brengen! Bekijk ook of alle producten eenvoudig te pakken zijn. Heel vaak stapelt men in warenhuizen tientallen kratten bovenop elkaar. Het is dan ontzettend lastig snel bij jouw spullen te komen. Wanneer je zoekt naar goede warehousing moet je deze punten goed in de gaten houden!

Warehousing; kwaliteit, ruimte en koeling

Natuurlijk is ook de kwaliteit van de opslag van belang. Wanneer je ziet dat de kasten in slechte staat zijn of de buitendeuren niet winddicht dan moet je meteen ergens anders naartoe. Een grote fout die jonge ondernemers maken is dat ze kiezen voor de goedkoopste opslag. Ze zijn dan weinig geld kwijt en stallen toch hun producten, dubbele winst toch? Dit is helaas niet waar: een groot gedeelte van de voorraad is na verloop van tijd onbruikbaar. De producten raken beschadigd en dus zul je opnieuw moeten produceren, wat uiteraard meer geld kost. Wanneer je zoekt naar warehousing kies je dus altijd voor kwaliteit! Hiermee bescherm je de voorraad en maak je op langere termijn meer winst! Sommige producten moeten gekoeld worden, ook hier moet je bij warehousing goed op letten. Niet elk warenhuis is namelijk geschikt om gekoeld te worden. Sterker nog, de meeste locaties zijn ongeschikt voor het opslaan van gekoelde voorraad. Hiernaast speelt ook opslagruimte een rol. Je wilt als beginnend bedrijf niet gelijk te veel ruimte huren, dit kost je immers veel geld, maar je wilt wel de mogelijkheid hebben om door te groeien. Wanneer je kiest voor warehousing moet je dus heel goed voor ogen hebben hoeveel producten je wilt opslaan. Zorg dat je later altijd de mogelijkheid hebt om de opslag uit te breiden, je wilt voorkomen dat je assortiment op een gegeven ogenblik verspreid ligt over meerdere locaties. Hier krijg je namelijk gegarandeerd problemen mee! Last but not least: de prijs. Wanneer je kiest voor goede warehousing wil je eigenlijk al het bovenstaande. Je wilt toegankelijkheid, bereikbaarheid, kwaliteit en ruimte. Nu is het probleem dat je dit natuurlijk wilt voor een scherpe prijs, je wilt niet te veel betalen! Bij RUGO vind je de beste warehousing tegen de laagste prijs. Bij dit bedrijf kun je al je voorraden opslaan, je spullen zijn gegarandeerd in goede handen! Surf eens naar de website, http://rugo.nl/warehousing/, en bekijk direct alle mogelijkheden!

Denk ook aan overslag

Je moet je bij het opslaan van je voorraad heel goed realiseren dat dit in de meeste gevallen niet permanent is. Op een gegeven moment zul je alle producten weer moeten vervoeren, je moet dus zorgen dat makkelijk te doen is. Zo komt het bijvoorbeeld geregeld voor dat je een voorraad heel kort even kwijt moet, voordat je deze weer kan distribueren. Wanneer producten ’s nachts in de haven aankomen worden deze even naar het warenhuis gebracht, om de dag daarop door heel Europa verspreid te worden. In het warenhuis van RUGO is het mogelijk om overslag en opslag te scheiden. Zo kunnen producten die langer bewaard moeten worden rustig blijven liggen, terwijl de voorraad die snel ingeladen moet worden meteen klaarligt. Kijk snel op http://rugo.nl/warehousing/ voor alle mogelijkheden binnen dit warenhuis. Met een totale ruimte van 800m2 weet je zeker dat je volledige voorraad hier kan worden uitgestald!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn